Kanta-Häme

Poika pimitti isänsä jättämän perinnön

Isänsä kuolinpesän koko omaisuuden omilta velkojiltaan pimittänyt mies on tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Konkurssimenettelyssä olleen 48-vuotiaan miehen isän kuolinpesässä oli varoja lähes 160 000 euron edestä. Mies oli kuolinpesän ainoa osakas.

Hän oli siirtänyt kuolinpesästä viime tammikuussa yli 31 000 euroa omalle pankkitililleen ja sieltä edelleen lähes 20 000 euroa naisystävänsä tilille.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä velallisen petoksesta.

Varaton mies kertoi siirtäneensä varoja naisystävälleen korvaukseksi yli viiden vuoden vuokrista sekä muista asumismenoista.

Naisystävää syytettiin tuottamuksellisesta rahanpesusta, mutta oikeus hylkäsi syytteen. Sen mukaan oli uskottavaa, että noin 300 euron kuukausittainen maksu asumisesta olisi käypä korvaus.

Oikeudessa saataviaan mieheltä perivät verottajan lisäksi useat rahoitusyhtiöt. Niiden vaatimukset oikeus hylkäsi vanhentuneina. Sen sijaan mies määrättiin maksamaan Kelalle 28 000 euroa vahingonkorvaukseksi hänen kolmen lapsensa useiden vuosien laiminlyödyistä elatusmaksuista. HäSa

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic