Kanta-Häme Hämeenlinna

Poikaa Hämeenlinnassa purrut mastiffi on lopetettu – Lapsi yhä sairaalassa

Kuva: Slotte Clas-Olav
Kuva: Slotte Clas-Olav

Viime tiistaina Hämeenlinnassa nuorta poikaa purrut mastiffi on lopetettu eläinlääkärissä, tiedottaa Hämeen poliisi. Lopettaminen tapahtui omistajan päätöksellä, ei poliisin tai oikeuden määräyksestä.

Koiran puremaksi joutunut poika on edelleen sairaalahoidossa ja tapauksen esitutkinta on kesken.

Tapaus sattui Oikalantiellä, jossa koiran ulkoiluttaja ei pystynyt hallitsemaan koiraansa, vaan tämä hyökkäsi vastaan pyöräilleen pojan kimppuun. Koira puri poikaa useaan kohtaan. Ylikonstaapeli Timo Ojalan mukaan puremajälkiä oli ympäri kehoa.

– Koiran suusta tulee paljon bakteereita, jotka saattavat aiheuttaa tulehdusta. Puremat ovat yleensä erittäin kivuliaita. Toivon voimia lapselle ja koko perheelle, Ojala sanoo.

Bullmastiffit & mastiffit ry:n puheenjohtaja Heidi Rubin kommentoi Hämeen Sanomille, että koiralta ei voi koskaan hyväksyä ihmisen kimppuun hyökkäämistä.

Vielä keskiviikkona poliisi arvioi, että koiraa tuskin määrätään lopetettavaksi. Yleensä koiria lopetetaan poliisin toimesta vain erittäin poikkeuksellisissa tapauksissa, joissa koiraa ei esimerkiksi saada kiinni ja se aiheuttaa vaaraa ympäristölle. On tyypillisempää, että koiria määrätään lopetettavaksi oikeudessa.

Uutista päivitetty kello 11.26. Lisätty ylikonstaapelin kommentit.