Kanta-Häme Hämeenlinna

Poikavauva pitää HPK:n kanadalaistähden kiireisenä vapaa-ajallakin

HPK:n Cody Kunyk on pelannut häikäisevän hyvää kautta ja samalla opetellut uutta rooliaan pienen pojan isänä.
Viime torstain aamujäiden jälkeen HPK:n Cody Kunyk lähti Britney-vaimonsa ja seitsemän kuukautta vanhan poikansa Tatumin kanssa tuulettumaan kauppakeskus Goodmaniin. Kuva: AP Sarjanto
Viime torstain aamujäiden jälkeen HPK:n Cody Kunyk lähti Britney-vaimonsa ja seitsemän kuukautta vanhan poikansa Tatumin kanssa tuulettumaan kauppakeskus Goodmaniin. Kuva: AP Sarjanto

Mitä tiesit Suomesta ennen kuin tulit tänne?

– En juuri mitään, paitsi että sää on samanlaista kuin kotipuolessa ja Alaskassa, jossa kävin kouluni. Tykkäsin olla Lappeenrannassa ja kaksi kauttani siellä olivat hyvää aikaa, mutta HPK:n tarjoama sopimus oli loistava tilaisuus.

Kuinka olet kotiutunut Hämeenlinnaan?

– Oikein hyvin. Kotikaupunkini Sherwood Park on suurin piirtein Hämeenlinnan kokoinen. Ihmiset täällä ovat hyvin mukavia, avuliaita ja avoimiakin, kunhan heidät oppii tuntemaan.

Miten vietät aikaasi jääkiekon ulkopuolella?

– Yritän olla perheeni kanssa mahdollisimman paljon. Käymme syömässä, ostoksilla ja koiraa ulkoiluttamassa. Seitsemän kuukautta vanha poikani Tatum pitää meidät kiireisinä, mutta vaimoni Britney on tehnyt todella paljon sen eteen, että olen pystynyt keskittymään jääkiekkoon.

Ketkä olivat esikuviasi, kun olit juniorikiekkoilija?

– Kotikaupunkina on vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Edmontonista, joten kannatin tietenkin Oilersia. Yksittäisistä pelaajista ihailin kuitenkin Joe Sakicia ja erityisesti Steve Yzermania, joka oli myös isoveljeni idoli. Molemmat pystyivät hallitsemaan peliä kaukalossa ollessaan.

Heidän takiaanko pelinumerosi on 19?

– Kyllä, mutta en ole missään nimessä tarkka asiasta. Mutta jos 19 on vapaana, otan sen mielelläni.

Menestyit loistavasti juniorina ja yliopistopelaajana, mutta NHL jäi yhteen otteluun. Oliko se vaikeaa sinulle?

– Kun katson taaksepäin noita aikoja, olen onnellinen, että sain kuitenkin kokea sen kaiken, vaikkei pelipaikkaa sitten löytynytkään. Olisinpa silloin tiennyt jääkiekosta sen, minä tiedän nyt, niin olisin saattanut onnistuakin. Mutta se on elämää ja nautin siitä, missä olen tällä hetkellä.

Miten oma kautesi on tähän saakka sujunut?

– Ihan mukavasti, mutta se minua mietityttää, että olen tehnyt vain kahdeksan maalia. En halua kuitenkaan ajatella sitä liikaa ja keskityn auttamaan joukkuetta kaikin tavoin.

Pitäisikö sinun olla maalintekotilanteissa vähän itsekkäämpi?

– Todennäköisesti. Voi olla, että haen syöttöjä liikaakin. On vaan niin hienoa passata Markukselle (Nenonen), jolla on erinomainen laukaus.

Joukkueen pistepörssin johtajana olet kantanut kultakypärää melkein koko kauden. Mitä ajattelet tästä SM-liigan erityispiirteestä?

– On se vähän erikoinen juttu ja tuntui aluksi oudolta. Ehkä se viihdyttää faneja jollakin tavalla. Jos kypärä vaihtuu pelaajalta toiselle, niin siitä saatetaan heittää vitsiä, mutta muuten se on vain mitä on.

Et ole vielä kovin vanha. Onko sinulla vielä tavoitteita tai unelmia jääkiekossa?

– Onpa mukava kuulla, kun joku sanoo, etten ole vanha. Nuorena halusin pelata NHL:ssä, mutta ne ajat ovat menneet ja olen asian kanssa täysin sinut. Minulle riittää, kun pystyn tekemään täysipainoisesti töitä ja antamaan parhaan mahdollisen panokseni jäällä.

Juttu on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 12.2.2020.

Cody Kunyk

Syntynyt 1990 Sherwood Parkissa Kanadassa.

Naimisissa, perheeseen kuuluvat vaimo Britney ja poika Tatum.

HPK:n keskushyökkääjä, pelinumero 19.

Kauden paras pelaaja Kanadan AJHL-junioriliigassa 2009–2010 ja WCHA:n yliopistoliigassa 2013-2014.

Yksi NHL-ottelu Tamba Bay Lightningin paidassa huhtikuussa 2014.

Pelannut ammattilaisena Pohjois-Amerikassa, Saksassa ja Tanskassa.

Kaksi kautta SaiPassa 2017-2019, tuli HPK:hon viime syksynä.

Menot