Kanta-Häme

Poliisi ampui työtoveriaan – Miekkalinnan vahingonlaukauksen oikeudenkäynti on alkanut

Kuvituskuva

Oikeudenkäynti työtoveriaan vahingossa ampunutta poliisia vastaan on alkanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.

Vahingonlaukaus tapahtui poliisitalo Miekkalinnassa yöllä järjestetyssä kahden poliisipartion voimankäyttöharjoituksen jälkeisessä tilanteessa maaliskuussa 2017.

Poliisin virka-aseella ammuttu laukaus lävisti harjoituksessa mukana olleen poliisin käden ja osui vielä hänen kylkeensä. Luoti pysähtyi poliisin suojaliiviin.

Hämeen poliisilaitoksella työskentelevää vanhempaa konstaapelia syytetään varomattomasta käsittelystä, törkeästä vammantuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjä vaatii poliisille 70 päiväsakon rangaistusta.

Vahingonlaukaus tapahtui varsinaisen harjoituksen jo päätyttyä, kun poliisit olivat jo poistaneet aseissaan harjoituksen ajan olleet latauksenestopuikot.

Poliisit palasivat vielä käymään läpi harjoituksessa esiin noussutta tilannetta. Tällöin voimankäyttökouluttajana toimineen poliisin ase laukesi ja luoti osui harjoituksessa mukana olleeseen toiseen poliisiin.

Oikeudenkäynti käydään osittain yleisöltä suljettuna. Poliisien kuulemiset pidetään salassa ja samoin osa todistusaineistosta on määrätty salaiseksi, sillä ne koskevat poliisin taktisia koulutus- ja toimintaohjeita.

Ampumistilanne tallentui videolle, joka on yhtenä todisteena oikeudenkäynnissä. Myös video on määrätty salassapidettäväksi.

Hämeen Sanomat seuraa oikeudenkäyntiä. HäSa