Kanta-Häme Hämeenlinna

Poliisi kertoo, mitä Myllymäessä tapahtui: Ex-poikaystävä surmasi naisen ja itsensä

Naisen surmannut mies oli tilapäisellä oleskeluluvalla Suomessa. Asiasta on liikkunut sosiaalisessa mediassa paljon "tietoa". Poliisi muistuttaa ihmisiä hienovaraisuuteen uhria ja hänen läheisiään kohtaan.
Henkirikos tapahtui Torikadulla sijaitsevassa asunnossa. Arkistokuva: Sara Aaltio

Hämeen poliisi tiedotti maanantaina Myllymäessä viikko sitten tapahtuneen henkirikoksen taustoista ja tekijästä.

Poliisi sai noin kello 22.30 tehtävän Torikadulle, jossa selvisi, että on syytä epäillä henkirikosta. Poliisit hälytti paikalle samassa rapussa asuva henkilö, joka havaitsi rappukäytävässä merkkejä mahdollisesta rikoksesta.

Poliisien päästyä paikalle havaittiin, että asunnossa on kaksi vainajaa, nainen ja mies. Tutkimuksissa on selvinnyt, että kyseessä oli aiemmin eronnut nuori pariskunta. Mies on surmannut ensin naisen ja sitten itsensä. Tekotapa on raaka ja julma ja teko on tehty teräaseella.

 

Tapahtuma-aika on pystytty selvittämään teknisin ja taktisin keinoin. Teko oli tapahtunut vain vähän ennen poliisin paikalle tuloa.

Rikoksesta epäilty mies on saapunut Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana ja on viimeksi oleskellut Suomessa tilapäisellä oleskeluluvalla. Uhri on suomalainen nainen.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä murha. Tutkinnassa on voitu poissulkea muiden henkilöiden osuus rikokseen eli kenenkään muun ei epäillä osallistuneen tekoon tai myötävaikuttaneen siihen.

Kuolemansyyntutkinta ja ulkomaalaislain mukaiset asiat ovat salassa pidettävää tietoa, eikä poliisi selvitä tapahtunutta niiden osalta julkisuudessa.

Lue myös: Hämeenlinnan murhaepäilty on kuollut, kertoo poliisi – Tätä se tarkoittaa tutkinnalle (HäSa 24.1.)

 

Tapauksesta ja siihen liittyvistä asioista on sosiaalisessa mediassa keskusteltu runsaasti. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen toteaa tiedotteessa, että vaikka surman tekotapa on ollut raaka ja julma, ovat somessa liikkuvat huhut tekotavasta liioiteltuja.

Poliisi muistuttaa hienotunteisuudesta rikoksen uhria ja hänen läheisiään kohtaan. Myös sosiaalisessa mediassa voi kirjoituksellaan tai julkaisullaan syyllistyä rikoksen tunnusmerkistön täyttävään toimintaan. Poliisi seuraa tiiviisti sosiaalisen median kirjoituksia.

Lue myös: Henkirikoksen uhrin pilkkaaminen on pimeää, alhaista ja täydellisen hämmentävää

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic