Kanta-Häme Hämeenlinna

Poliisi kuullut Härkätien yliajon osapuolia, onnettomuus tapahtui suojatiellä

Poliisi on kuullut molempia osapuolia onnettomuudesta, joka tapahtui Härkätiellä urheiluhallien risteyksen ja moottoritien ylittävän sillan läheisyydessä marraskuun puolivälissä.

Onnettomuudessa loukkaantui tietä ylittänyt mies, kun Ojoisen suuntaan henkilöautolla ajanut nainen törmäsi häneen. Rikosylikomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista kertoo, että onnettomuuden yksityiskohdat ovat pääpiirteissään selvillä.

– On varmistunut, että jalankulkija oli ylittämässä suojatietä. Hän sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja, mutta on käsitykseni mukaan toipumassa.

 

Sää oli onnettomuuden aikaan hankala. Hämeen Sanomien marraskuussa haastatteleman silminnäkijän mukaan autoilija ei ehtinyt reagoida mitenkään ennen törmäystä.

– Olemme mahdollisesti kuulemassa vielä yhtä tapahtuman todistajaa, Vihtilä kertoo.

Autoa ajanutta 43-vuotiasta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. HäSa

 

Oikaisu 16.12. klo 9.58:  Poistettu maininta asianomistajarikoksesta. Jutusta sai aikaisemmin käsityksen, että Vihtilän mukaan liikenneturvallisuuden vaarantaminen olisi asianomistajarikos. Kyseessä on virallisen syytteen alainen rikos. Aikaisemmin autoilijaa epäiltiin myös vammantuottamuksesta, mutta jalankulkijalla ei ollut tältä osin vaatimuksia autoilijaa kohtaan.

Päivän lehti

29.1.2020