Kanta-Häme

Poliisi ottanut kiinni rikollisjärjestö United Brotherhoodin jengiläisiä useissa ratsioissa

Järjestöltä on takavarikoitu vuoden aikana 160 asetta ja 55 kiloa huumausaineita.
Keskusrikospoliisi teki kotietsintöjä United Brotherhoodin tiloihin. Kuva: KRP

Poliisi on iskenyt rikollisryhmä United Brotherhoodin tiloihin kuluneen viikon aikana useissa kaupungeissa. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että erilaisia poliisioperaatioita on tehty Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa, Vantaalla, Porvoossa ja Helsingissä.

Poliisi on ottanut kiinni kaikkiaan 18 ihmistä, joista osa kuuluu poliisin mukaan järjestön johtoon.

Poliisin mukaan järjestön ja sen alajärjestön jäsenet ovat tällä vuosikymmenellä olleet epäiltynä yli 1  300 rikosilmoituksessa. Järjestöltä on poliisin mukaan takavarikoitu vuoden aikana 160 asetta, joiden joukossa on ollut useita automaattiaseita. Järjestöltä on myös takavarikoitu 55 kiloa huumausaineita, muun muassa amfetamiinia, metamfetamiinia, kokaiinia, hasista, marihuanaa ja ekstaasia.

Poliisin mukaan rikoshyötyä on saatu viranomaisten haltuun 2,6 miljoonan euron edestä.

Yli vuoden kestäneessä viranomaisyhteistyössä olivat mukana KRP, kaikki poliisilaitokset, Poliisihallitus, Tulli, Rikosseuraamuslaitos ja Valtakunnansyyttäjänvirasto. Lisäksi viranomaiset ovat tehneet yhteistyötä Europolin, Espanjan, Viron, Liettuan ja Kolumbian viranomaisten kanssa.

 

Lisää aiheesta: Valtaosa United Brotherhood -rikollisjengiläisistä on kiinniotettuna, järjestöä vaaditaan kiellettäväksi

KRP:n tekemässä kotietsinnässä löytyi muun muassa rynnäkkökiväärin lipas.

 

Kotietsinnässä löytyi useita käsiaseita.

Menot