Kanta-Häme

Poliisi otti mopot tehotarkkailuun

Mopot ja mopoilijat ovat tällä viikolla poliisin tehotarkkailussa. Erityisessä syynissä ovat nuoret kuljettajat ja heidän ajontapansa.

– Erityisesti nuorten aiheuttamissa onnettomuuksissa on muihin kuljettajaryhmiin verrattuna kaksinkertainen määrä suuria ylinopeuksia. Näistä kuljettajista noin joka viidennellä on aiempia ylinopeusrikkomuksia, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta kertoo.

Viime vuonna mopo-onnettomuuksissa kuoli kaksi henkilöä ja 652 henkilöä loukkaantui. Mopoilijoiden turvallisuus on kuitenkin parantunut jo kolme vuonna peräkkäin, kun mopoturmissa kuolleiden ja loukkaantuneiden määrät ovat vähentyneet.

Mopojen määrä liikenteessä vähenee hieman vuosittain ja tällä hetkellä Suomessa on enää hieman alle 200 000 mopoa. Mopoautojen määrät kasvavat vuosittain ja niitä on tällä hetkellä rekisterissä jo noin 10 000 kappaletta.

Mopoilun turvallisuuteen ovat poliisiylitarkastaja Risto Lammin mukaan vaikuttaneet ajokorttimuutokset, joiden myötä kuljettajien tietoisuus liikennesäännöistä on parantunut.

Lisäksi monissa kaupungeissa mopoilu kevyenliikenteenväylillä kiellettiin.

Mopovalvonnan etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa Twitterissä ja Instagramissa tunnisteella #mopovalvonta. HäSa

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic