Kanta-Häme

Poliisi pidättänyt kolme epäiltyä Hämeenlinnan henkirikoksessa

Poliisi on ottanut kolme ihmistä kiinni lauantain tappotapauksessa. Yksi kiinniotetuista on nainen, kaksi on miehiä. Kaikki kolme ovat paikkakuntalaisia, ja pidätettyjä epäillään taposta ja tapon yrityksestä.

Viime lauantaina iltapäivällä kello 16:n aikaan yksi mies tapettiin Hämeenlinnassa Birger Jaarlin kadun ja Kasarmikadun risteyksessä. Mies oli osallisena joukkotappelussa, ja samassa tappelussa loukkaantui yksi nainen. Hänet toimitettiin sairaalahoitoon.

Hämeen poliisilaitoksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan nainen oli maanantaina iltapäivällä edelleen sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole enää akuuttia hengenvaaraa. Toistaiseksi poliisi ei ota kantaa siihen, mikä tapon tekotapa tai motiivi oli.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, joten en ota kantaa yksityiskohtiin, Kiiskinen sanoo.

Silminnäkijöiden mukaan paikalla oli useita verijälkiä. Poliisi on kuitenkin vahvistanut, ettei tapauksessa käytetty ampuma-asetta.

Poliisin on tehtävä vangitsemisesityksensä viimeistään tiistaina puoleenpäivään mennessä.

– Käytännössä meidän pitää harkita, onko henkilöiden liikkumisen vapautta tarpeen rajoittaa siksi, että on epäiltynä näistä teoista, Kiiskinen lisää.

Poliisin tutkinta jatkuu, ja koska rikos tehtiin julkisella paikalla, tutkijat pyytävät mahdollisia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä Hämeen poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 414 222.

Hämeen poliisilaitos tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran tiistaina puolenpäivän jälkeen. (HäSa)

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic