fbpx
Kanta-Häme

Poliisi pyytää: Vanhemmat, vastatkaa viikonloppuna puhelimeen

Kouluvuoden päättävien juhlintaa valvotaan tehostetusti.
Kesäloma Express 2017 keräsi Linnanpuiston täyteen nuorisoa. Koulujen päättymistä juhlistava ilmaistapahtuma järjestetään myös tänä vuonna. Arkistokuva. Kuva: Riku Hasari
Kesäloma Express 2017 keräsi Linnanpuiston täyteen nuorisoa. Koulujen päättymistä juhlistava ilmaistapahtuma järjestetään myös tänä vuonna. Arkistokuva. Kuva: Riku Hasari

Poliisi pyytää lasten ja nuorten vanhempia pitämään puhelimet päällä tulevana viikonloppuna, kun koululaiset juhlivat kouluvuoden päättymistä. Erityisen lähellä puhelin kannattaa pitää juhlapäivänä lauantaina.

Lisäksi Poliisihallitus toivoo vanhempien vastaavan tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, sillä soittaja saattaa olla poliisi tai päivystävä nuorisotyöntekijä.

 

Poliisi valvoo lasten ja nuorten juhlintaa tehostetusti koko maassa. Aiempina vuosina on huomattu, että monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia päättäjäisviikonloppuna ensimmäisiä kertoja elämässään. Kun alkoholin vaikutuksia ei osata ennakoida, alkoholimyrkytyksen riski kasvaa.

– Päihtyneellä lapsella tai nuorella myös riski rikoksen uhriksi joutumiselle sekä erilaisille humalavahingoille kasvaa, poliisitarkastaja Ari Järvenpää muistuttaa Poliisihallituksen tiedotteessa.

 

Poliisi opastaa vanhempia ehkäisemään ongelmia ennalta sopimalla juhlimiseen pelisäännöt yhdessä lapsen kanssa sekä olemalla yhteydessä lapseen juhlaillan aikana.

Poliisi on järjestänyt juhlaviikonlopun tehovalvontaa vuodesta 2010 lähtien. Lastensuojeluilmoituksia on tehty joka vuosi 700–1  200, ja poliisi on ottanut haltuunsa noin 2  000–2  500 litraa alkoholijuomia. Järvenpään mukaan sekä alkoholin hallussapitorikkomusten että lastensuojeluilmoitusten määrä on laskenut viime vuosina.

 

Hämeenlinnassa järjestetään lauantaina kaksi nuorille suunnattua tapahtumaa

Linnanpuiston Kesäloma Express -tapahtumassa kello 16-22 esiintyy useita yhtyeitä sekä tubettaja Jaakko Parkkali. Päihteettömään ilmaiskonserttiin järjestetään ilmaisia bussikuljetuksia pitäjistä

Ahveniston maauimalassa on kello 18–22 Schools Out -allasbileet koululaisille. STT-HäSa

Menot