Kanta-Häme

Poliisi ratsasi kanta-Hämeen kapakoita: alaikäisiä ja puuttuvia papereita

 

Poliisi, paloviranomaiset ja alkoholivalvojat ratsasivat viime viikonloppuna yhteensä 50 ravintolaa Hämeenlinnassa, Forssassa ja Riihimäellä. Pieniä puutteita löytyi paljon, mutta pääosin viranomaiset olivat näkemäänsä tyytyväisiä.

Poliisien ja palomestarien ryhmä löysi 35 anniskeluravintolasta yhteensä kolme alaikäistä alkoholinjuojaa. Nuorista pari esitteli viranomaisille myös vääriä tai väärennettyjä henkilöllisyyspapereita. Vain yksi asiakas oli niin pahassa humalatilassa ollut, että tämä piti viedä muualle selviämään. Parilta järjestyksenvalvojalta puuttui lain vaatima järjestyksenvalvojakortti. 

Paloturvallisuusasioita katsastaneet palomestarit panivat tyytyväisinä merkille, ettei yhtään hätäpoistumisovea ollut takalukittuna. Sen sijaan vanhentuneista sammuttimista ja sammahtaneiosta hätäuloskäyntien merkkivaloista jaettiin huomautuksia.

Samaan aikaan toinen poliisiryhmä kiersi 15 ulkomaalaisen henkilön omistaman ravintolan kautta. Asiat olivat pääosin kunnossa, sillä vain kahden työntekijän oikeutusta työntekoon tutkitaan. Kyliltä löytyi myös neljä muuta ulkomaalaista, joiden paperit eivät olleet kunnossa.

Kapakkakierroksen syynä oli valtakunnallinen ravintola- ja ulkomaalaisvalvontajakso viikonloppuna

Poliisin mukana oli palomestareiden lisäksi AVIn virkamiehiä. AVI ratkaisee aikanaan tuleeko nuoria sisään päästäneille seuraamuksia, kuten anniskelukieltoja. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic