Kanta-Häme

Poliisi selvittää Forssan tapahtumia, yksi uhkailija otettu kiinni

Forssan Saksankujalla sijaitsevan vastaanottokeskuksen edustalla tapahtui tiistaina yhteenotto, johon osallistui useita kymmeniä henkilöitä. Mukana kahakassa oli sekä suomalaisia että vastaanottokeskuksen asukkaita.

Osa osallistuneista oli varustautunut erilaisin lyömäasein kuten pesäpallomailoin ja rautaputkin.

Hämeen poliisi jatkaa tapahtuneen tutkimista ja toistaiseksi ainakin Forssan seudulla asuvaa nuorta miestä epäillään laittomasta uhkauksesta. Poliisin mukaan mies oli uhannut pesäpallomailalla vastaanottokeskuksen asukkaita. Mies on kiinniotettuna poliisin suojissa.

Myöhemmin yöllä poliisi otti kiinni toisen Forssan seudulla asuvan miehen, jota epäillään Forssan keskustassa elokuun 12. ja 13. päivän välisenä yönä tapahtuneesta pahoinpitelystä. Hänen mahdollista osuuttaan vastaanottokeskuksen tapahtumiin vasta selvitetään.

Yhteenotosta tuli hätäkeskukseen tiistaina useita ilmoituksia, ja paikalle hälytettiin kaikki vapaana olleet poliisipartiot noin kello 17.20.

Poliisin saavuttua paikalle tilanne rauhoittui suuri osa suomalaisista tappeluun osallistuneista poistui paikalta.

Poliisi pyytää kaikkia mahdollisesti vammoja saaneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisiasemalle tai tekemään sähköisen rikosilmoituksen.

Poliisin mukaan vammoja saaneita henkilöitä on useita. Myös omaisuusvahingoista pyydetään ilmoittamaan.

Hämeen poliisi korostaa keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa , että se ei hyväksy rasismia ja että se puuttuu etniseen syrjintään, vihaa ja laittomuuksia lietsovaan puheeseen sekä väkivaltaan, kohdistui se sitten turvapaikanhakijoihin tai paikallisväestöön. HäSa