Kanta-Häme Hämeenlinna

Poliisi vahvistaa naisen menehtyneen henkirikoksen uhrina Hämeenlinnassa alkuviikosta

Uhri ja mahdollinen tekijä tunsivat poliisin käsityksen mukaan toisensa entuudestaan.
Kuvituskuva.

Maanantai-iltana tai varhain tiistaina alkuyöstä Hämeenlinnassa tapahtuneen henkirikoksen tutkinta on yhä alussa, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen keskiviikkona iltapäivällä. Hämeen poliisi on tiedottanut, että tekoa tutkitaan murhana.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Myllymäen kaupunginosassa ja uhri on paikallinen nainen. Mäkinen vahvistaa uhrin sukupuolen, mutta on muuten hyvin vaitonainen tutkinnan etenemisestä.

– Odotan faktatietoa, ennen kuin kerron asiasta mitään enempää, Mäkinen totesi.

 

Poliisi tiedotti tiistaina, että mahdollisesta henkirikoksesta ilmoitti sivullinen henkilö havaittuaan merkkejä rikoksesta asunnossa.

Henkirikoksen tekotapaa tai -välinettä ei kerrottu. Mäkinen kertoi keskiviikkona, ettei motiivi ole poliisin tiedossa.

Mäkinen ei kerro mitään siitä, ketä henkirikoksen tekijäksi epäillään tai onko ketään otettu kiinni rikoksesta epäiltynä. Poliisin käsityksen mukaan uhri ja mahdollinen tekijä tunsivat toisensa entuudestaan.

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus ei ollut vielä keskiviikkona iltapäivällä saanut murhaa koskevaa vangitsemisvaatimusta käsiteltäväkseen.

Rikoslain mukaan murha tulee kyseeseen, jos henkirikos on tehty vakaasti harkiten, vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai erittäin raa’alla tai julmalla tavalla. Teon pitäisi olla myös kokonaisuus arvostellen törkeä. HäSa

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tieto päivitetty 22.1. kello 15.20. Päivitetty tieto uhrista sekä Mäkisen kommentit 22.1. kello 16.35.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic