fbpx
Kanta-Häme

Poliisi tutkii tankkausasemiin kohdistuneita rikoksia

Esitutkinnan yhteydessä on takavarikoitu yli sata kiloa räjähdysainetta
Kuvituskuva. Kuva: Risto Aalto

Poliisi tiedotti perjantaina tutkivansa useita Hämeen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten alueilla sattuneita tankkausasemiin kohdistuneita rikoksia. Rikokset ovat tapahtuneet kesä- ja heinäkuun aikana ja kohdistuneet asemien maksuautomaatteihin.

Poliisista ei haluttu perjantaina tarkemmin kertoa, mille paikkakunnille rikokset sijoittuvat. Kolme rikoksista on tapahtunut Itä-Uudenmaan alueella ja loput Kanta-Hämeessä. Jutun esitutkinta on parhaillaan käynnissä ja neljä henkilöä on otettu kiinni. Kiinniotetuista kaksi on ollut pidätettyinä ja kaksi vangittuna. Epäillyt eivät ole ennestään poliisille tuttuja, eikä heidän tässä kohtaa epäillä olevan osana rikollisliigaa.

Esitutkinnan yhteydessä poliisi on takavarikoinut yli sata kiloa räjähdysainetta, huumausainekasvattamon sekä varastetuksi epäiltyjä työkoneita. Rikoskomisario Ville Mattilan mukaan räjähdysaineen hankkimisen motiivi on vielä epäselvä. Tutkinnan tässä vaiheessa ei ole tullut ilmi, että räjähdysaineeseen olisi liittynyt henkeen ja terveyteen kohdistuvaa uhkaa.

Tankkausasemilla tapahtuneet rikokset ovat aiheuttaneet kymmenien tuhansien eurojen vahingot, mutta rikoshyöty on jäänyt poliisin mukaan vähäiseksi.

Menot