Kanta-Häme

Poliisi tyhjensi torin juhlivista nuorista

Hämeen poliisi puuttui sunnuntai-iltana ja maanantain vastaisena yönä koulujen alkamista juhlistaneen nuorisojoukon käytökseen.

– Kesäviikonloppuisin nuorisolla on ollut tapana kokoontua eri paikkoihin, varsinkin näin ennen koulujen alkua. Yleensä näissä kokoontumisissa ei ole ongelmaa, mutta tällä kertaa se aiheutti poliisille ja sosiaaliviranomaisille runsaasti tehtäviä, kertoo komisario Ari Turunen.

Turusen mukaan pääosin nuoret käyttäytyivät asiallisesti, mutta väenpaljouden takia poliisi päätti yleisen järjestyksen, turvallisuuden nimissä ja tulleiden häiriöilmoitusten vuoksi tyhjentää alueen.

– Tyhjentäminen sujui rauhallisesti, ja siitä haluamme kiittää nuorisoa.

Paikalla olleita poliiseja jäi askarruttamaan, mahtoivatko kaikkien lasten vanhemmat tietää, missä jälkikasvu mennä viiletti.

– Haluamme haastaa vanhemmat avoimeen keskusteluun alaikäisten lastensa kanssa alkoholin käytöstä. Nuoren ilmoitus vanhemmille olinpaikasta tai tekemisestä saattaa olla usein vajavainen tai väärä, etenkin viikonloppuina ennen koulujen alkua, Turunen vihjaa.

Poliisi muistuttaa, että sillä on velvollisuus puuttua asiaan, jos nuoret aiheuttavat käytöksellään häiriötä tai alaikäisillä on mukanaan alkoholia. Pahimmillaan seuraukset voivat olla esimerkiksi sakkoa alkoholin hallussapidosta, lastensuojeluilmoitukset sosiaaliviranomaisille sekä Ankkuri-tiimin puhuttelut poliisilaitoksella. HäSa

Päivän lehti

30.3.2020