Kanta-Häme

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti liikennettä

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä tällä viikolla.Tehostettua valvontaa suoritetaan porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla paikallisten analyysien perusteella. Valvontaa suunnataan erityisesti turvalaitteiden käytön sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvontaan.

Valvonnan kohteina ovat turvavyön käyttäminen etenkin taajamaliikenteessä, matkaviestimen käyttäminen ajon aikana sekä muut liikennerikkeet, joiden taustalla on kuljettajan huomion herpaantuminen liikenteessä.

– Turvavyön käyttämisessä on vielä parantamisen varaa etenkin auton takapenkillä. Lisäksi nuorten kuljettajien turvavyön käyttöastetta on saatava nostettua, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Kuljettajan tarkkaamattomuus tarkoittaa huomion kiinnittämistä muuhun kuin ajotehtävän turvalliseen suorittamiseen. Tarkkaamattomuus voi ilmetä esimerkiksi sähköpostin tai asiapapereiden lukemisena ajon aikana.

– Etenkin vaihtelevissa olosuhteissa vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on tärkeää, että kuljettaja keskittyy vain ja ainoastaan ajoneuvon kuljettamiseen ja muun liikenteen seuraamiseen, Timo Ajaste korostaa.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista Seat Belt -valvontateemaa.

Menot