Kanta-Häme

Poliisi varoittaa: Nettihuijaus sitouttaa tervetuliaislahjalla jatkuvaan veloitukseen

Hämeen poliisilla on tutkittavanaan noin kymmenen tapausta, joissa edullisen tervetuliaislahjan tilaaminen netistä on johtanut jopa 80 euron kuukausittaiseen veloitukseen luottokortilta.

Asiakkaat eivät ole saaneet luvattuja tuotteita, mutta luottokortilta on mennyt ensin kahden euron ja myöhemmin 40–80 euron veloituksia.

Jäsenyyden irtisanominen ei ole onnistunut, vaikka siihen on verkkosivustolla tarjottu mahdollisuus. Asiakkaat ovat saaneet kuukausiveloitukset loppumaan vain kuolettamalla luottokorttinsa.

Koko maassa vastaavia juttuja on tullut poliisin tietoon yli 70. Toimintatapa on kaikissa tapauksissa ollut sama. Internetissä, Facebookissa tai sähköpostissa, on ollut mainos, jossa on tarjottu esimerkiksi Niken lenkkitossuja kahden euron toimitusmaksun hinnalla.

Tervetuliaislahjan saadakseen on pitänyt vastata kyselyyn. Ennen vastaamista on hyväksyttävä pienellä painetut ehdot, joiden mukaan asiakas sitoutuu kahden euron lahjan tilaamalla 40–80 euroa kuukaudessa maksavaan jäsenyyteen.

Maksujen saajina ovat olleet jobform.com-, jobform.fi-, freshdesk.com- ja akusamas.com -nimisiä yrityksiä. Rahaliikenne on ohjautunut tanskalaiselle tilille.

Poliisi kehottaa varovaisuuteen verkossa liikkuvien tarjousten hyväksymisessä. Tilausehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti ennen luottokorttitietojen syöttämistä.