Kanta-Häme

Poliisi varoittaa: POP-pankin nimissä lähetetään huijausviestejä

Poliisi: Sähköpostiviestissä olevaa linkkiä ei saa avata, eikä tietoja antaa.
Kuvituskuva. Soile Toivonen / arkisto

POP-pankin nimissä on viime päivinä lähetetty sähköpostiviestejä, joilla yritetään kalastella ihmisten tilitietoja ja pankkitunnuksia.

Sisä-Suomen poliisin mukaan viestissä pyydetään päivittämään yhteystietoja sekä klikkaamaan linkkiä järjestelmäpäivityksen tekemiseksi.

 

Mikään pankki ei toimi näin, poliisista korostetaan.

– Linkkiä ei missään nimessä saa avata. Mitään henkilö-, pankki,- tai yhteystietoja ei saa antaa!, poliisi opastaa tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Poliisin mukaan kysymyksessä on tietojen kalastelu.

Pankkitietojen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa vakaviin taloudellisiin vahinkoihin, sillä tiedot voivat päätyä järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön.

Sisä-Suomen poliisin mukaan tietojen kalastelijat käyttävät tietoja joko itse tai käyvät niillä kauppaa, myymällä tiedot eteenpäin rikollisiin tarkoituksiin.

 

Poliisi pyytää, että omaiset huolehtivat myös omista ikääntyneistä läheisistään niin, ettei kukaan erehtyisi lähettämään mitään tietoja.

Nyt saapuvissa huijausviesteissä on lähettäjän osoitteen loppuosa ”@cepadnigeria.org” ja viestin voi tunnistaa myös kehnosta kielestä ja kirjoitusasusta. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020