Kanta-Häme

Poliisi yhytti alastoman miehen pellolta

Hämeenlinna. Poliisi tapasi alastomana liikkuneen miehen viime sunnuntaina Salomäentien läheisyydestä Vanajan kirkon lähellä.

Kyseisen henkilön oli nähty liikkuneen alastomana Salomäentien viereisellä pellolla, ja poliisipartio löysi miehen silminnäkijän ilmoituksen perusteella.

– Enempää en voi kertoa, mutta poliisipartio on hoitanut tehtävän paikan päällä, eikä tilanteessa ilmennyt syytä ottaa miestä kiinni, rikoskomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisilaitokselta sanoo.

Vihtilä toivoo ympäristön asukkaiden suhtautuvan tapaukseen rauhallisesti.

– Poliisi on selvittänyt henkilön taustan. Ei ole kyse sellaisesta henkilöstä, että olisi syytä tämän vuoksi huolestua. (HäSa)

Pyöräilijät saivat valtakunnallisen etujärjestön

Helsinki. Suomen pyöräilijät ovat saaneet valtakunnallisen etujärjestön. Tampereella perustettu Pyöräliitto kertoo ajavansa kaikkien pyörillä liikkuvien asiaa Suomessa.

Järjestön mukaan pyöräily pitää huomioida liikennemuotona liikennesuunnitelmissa, kaavoituksessa, lainsäädännössä, liikennepolitiikassa ja kaikessa muussa valtion ja kuntien liikennettä koskevassa päätöksenteossa.

– Tavoitteemme on tehdä kaikista Suomen kaupungeista hyviä pyöräilykaupunkeja, sanoo Pyöräliiton puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Järjestö muistuttaa, että pyöräilyn lisääntyessä ruuhkat vähenevät, kansanterveys paranee, taajamista tulee mukavampia ja taloudellisesti tehokkaampia.

Pyöräliiton perustivat Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun pyöräilyjärjestöt sekä joukko yksityishenkilöitä. Yhteensä järjestöllä on noin 2 000 jäsentä. (STT)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic