fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

KRP tutkii poliisin ampumista Hämeenlinnassa - myös poliisi käytti virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi

Poliisi kertoo tilanteen olevan hallinnassa ja että tilanteesta ei enää aiheudu vaaraa.
Kuvituskuva.

Hämeenlinnassa on ammuttu poliisia tehtävän yhteydessä, ja poliisi on käyttänyt virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan puoli kolmen jälkeen yöllä.

Tapahtumien tutkintavastuu on siirtynyt lauantaina Hämeen poliisilta Keskusrikospoliisille (KRP). Krp tiedottaa asiasta lisää myöhemmin lauantaina.

 

Lue myös: KRP: Hämeenlinnassa ammutulla poliisilla ei hengenvaaraa – ampuminen tapahtui Karhuntiellä kerrostalon pihalla (25.9.2021)

Poliisitehtävä jatkui pitkälle yöhön

Poliisi ole ei kommentoinut ampumisen kohteeksi joutuneen poliisin tilaa. Tiedotteessa ei myöskään avattu, millaisesta tehtävästä on kyse.

–  Perjantaina noin klo 23.30 Hämeenlinnassa olleen tehtävän yhteydessä on ollut aseenkäyttötilanne, poliisi kertoi. Hämeen poliisista kerrottiin yöllä Hämeen Sanomille, että tehtävä jatkuu läpi yön.

Kenellekään ei enää aiheudu vaaraa, poliisin tiedotteessa sanottiin. Tilanteen kerrottiin olevan poliisin hallinnassa.

Tiedotteen mukaan poliisi ei voi tutkinnallisista syistä kommentoida toistaiseksi asiaa tarkemmin. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran tämän päivän aikana. Tapauksesta on informoitu päivystävää syyttäjää, koska poliisi on käyttänyt tilanteessa virka-asetta.

Poliisia ammuttiin myös viime kuussa

Viimeksi poliisin kohdistuneet ampumiset nousivat Suomessa keskusteluun, kun poliiseja ammuttiin kotihälytystehtävän yhteydessä Varsinais-Suomen Ruskossa. Poliisi haavoittui ampumatilanteessa. Keskusrikospoliisin (KRP) esitutkinnan mukaan kolme poliisia oli hengenvaarassa tilanteessa. Poliiseja ampunut mies kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Poliisia kohti on ammuttu myös esimerkiksi Uudenmaan Porvoossa ja Pirkanmaalla kaksi vuotta sitten. Tuolloin kaksi ruotsalaisveljestä ampui Porvoossa kahta poliisia, jotka haavoittuivat tilanteessa. Lisäksi veljekset ampuivat poliiseja kohti takaa-ajotilanteissa Pirkanmaalla.

Kesällä 2016 poliiseja kohti ammuttiin rynnäkkökiväärillä Vihdissä. Yksi poliisi kuoli ja toinen haavoittui.

Toukokuussa 2012 Hyvinkäällä haavoittui poliisi ampumisessa, jossa kuoli kaksi ihmistä. STT

 

Uutinen on päivitetty kauttaaltaan kello 7.55. Lisätty tieto tutkintavastuun siirtymisestä KRP:lle kello 10.12. Uutinen päivittyy.

Menot