Kanta-Häme

Poliisikoira ja drone löysivät paenneen huumekuskin

Hausjärvi. Poliisia paennut ja liikenteessä törmäillyt huumekuski saatiin kiinni poliisikoiran ja dronen avulla perjantai-iltana Hausjärvellä.

Tilanne alkoi, kun henkilöauto ei noudattanut poliisipartion näyttämää punaista pysäytysvaloa, vaan lähti karkuun Oitintiellä. Pakeneva auto kiihdytti vauhtinsa reilusti yli satasen nopeuteen paikassa, jossa on 80 km/t nopeusrajoitus.

Partio menetti näköyhteyden pakenevaan, mutta sai suuntaohjeita vastaantulevilta tielläliikkujilta. Pakenija oli niiden mukaan kääntynyt Rutajärventielle, jossa partio sai uuden ilmoituksen autoilijalta, jonka ajoneuvoon pakenija oli törmännyt. Samassa paikalle tuli traktorilla mies, joka kertoi pakenijan törmänneen traktoriin hieman edempänä.

Poliisi löysi pakoauton hieman edempänä hylättynä. Myös auton kuljettaja löytyi hieman myöhemmin poliisikoiran ja dronen ansiosta.

Pakenija oli 31-vuotias oittilainen mies, jonka todettiin olevan huumeiden vaikutuksen alainen. Lisäksi hänen todettiin olevan ajokiellossa.

Mies otettiin kiinni ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta. Lisäksi miehen epäiltiin heittäneen matkallaan pois hallustaan huumausainetta, joiden vuoksi kirjattiin ilmoitukseen nimike huumausainerikoksesta.

Tapahtumissa ei kaikesta huolimatta tullut henkilövahinkoja. HÄSA

Päivän lehti

3.8.2020