Kanta-Häme

Poliisikoiralaitos pysyy Hämeenlinnassa

Poliisikoiralaitoksen sijoituspaikkaa pohtinut ohjausryhmä esittää poliisin ylijohdolle, että laitos jatkaisi toimintaansa nykyisellä paikallaan Hämeenlinnan Rinkelinmäellä.

Poliisiammattikorkeakouluun (Polamk) kuuluvan Poliisikoiralaitoksen sijoituspaikkaa pohdittiin pitkään. Toinen loppusuoralla ollut vaihtoehto oli siirtää se Tampereen Hervantaan Polamkin yhteyteen.

Sijoituspaikkaa ryhdyttiin miettimään sen jälkeen, kun Senaatti-kiinteistöt totesi viime vuonna, ettei laitoksen käytössä olevia rakennuksia ole järkevä korjata.

Laitoksen johto ja henkilöstö ottivat kantaa kiinteistöjen kuntoon ja siirtoaikeiden perusteluihin Hämeen Sanomissa (12.12.2015) ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa (13.7.2016), minkä jälkeen perustettiin ohjausryhmä pohtimaan laitoksen sijoittamista.

Poliisikoiralaitos on toiminut Hämeenlinnassa vuodesta 1927 lähtien. Osa rakennuksista on alkuperäisiä, ja niitä on remontoitu 1970-luvulla. Tilat vaativat peruskorjausta.

Hämeenlinnaa puolsi keskeinen sijainti ja Hervantaa paremmat koulutus- ja toimintamahdollisuudet. Rinkelinmäellä Poliisikoiralaitoksella on käytössään seitsemän hehtaaria metsämaastoa, eikä laitoksen välittömässä läheisyydessä ole asutusta. Ohjausryhmän mukaan Hämeenlinna oli myös taloudellisin vaihtoehto laitoksen sijoituspaikaksi.

Ensimmäisenä ohjausryhmän päätöksestä kertoi Yle Hämeenlinna. HäSa

 

Artikkelia muokattu 22.12 klo 18:05.: muutettu toisen poliisikoiralaitoksen paikkaa puoltavan kirjoituksen julkaisuksi Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset.

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic