fbpx
Kanta-Häme

Poliisille sakkoja ajokortin viemisestä ja rekisteriurkinnasta

Turun hovioikeus ei muuta Hämeen poliisilaitoksen vanhemmalle konstaapelille kesäkuussa annettua tuomiota henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Siviilivaatteissa ja -autolla liikenteessä ollut poliisi oli heinäkuussa 2013 pysäyttänyt Viron rekisterissä olleen auton Pälkäneentiellä Parolassa ja vienyt autoa ajaneen miehen ajokortin samalla uhaten tätä puolen vuoden ajokiellolla. Pysäytystä oli edeltänyt poliisin itsensä aiheuttama läheltä piti -tilanne risteyksessä.

Vanhempi konstaapeli kävi useita kertoja tutkimassa kuljettajan tietoja poliisin rekistereistä. Hän myös soitteli kuljettajalle ja kyseli muun muassa kuljettajan paria vuotta aiemmin onnettomuudessa kuolleen pojan asioista.

Mitään rikosilmoitusta tai merkintää poliisi ei liikennetilanteesta tai ajokortin ottamisesta tehnyt, vaan hän palautti ajokortin postitse.

Tapaus tuli myöhemmin kesällä Hämeen poliisilaitoksen tietoon ja asia tutkittiin apulaispoliisipäällikön määräyksestä.

Käräjä- ja hovioikeus katsoivat poliisin toiminnan olleen erittäin moitittavaa. Rangaistukseksi hänet määrättiin maksamaan 60 päiväsakkoa, josta vanhemman konstaapelin tuloilla kertyi maksettavaa 1500 euroa. HäSa

Menot