Kanta-Häme

Poliisilta pääsi verkkoon väärä kuva pankkiryöstäjästä

Helsingin poliisilla kävi tiistaina kulovalkean lailla sosiaalisessa mediassa leviämään lähtenyt virhe, kun se julkaisi tiedotteen kaksi viikkoa sitten Helsingin Lassilassa Nordean konttoriin tehdystä pankkiryöstöstä.

Aamukymmenen aikaan poliisin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa oli liitetiedostona turvakamerakuva ryöstäjästä, sekä kahdesta konttorissa ryöstön aikaan olleesta sivullisesta henkilöstä. Word-tekstinkäsittelyohjelmaan liitetyssä kuvassa sivullisten henkilöiden kasvot oli piilotettu mustilla täplillä, jotka kuitenkin pystyi kuka tahansa siirtämään sivuun hiirellä vetämällä.

Tiedote virheellisine liitetiedostoineen ehti olla nähtävillä Helsingin poliisin verkkosivuilla noin neljän tunnin ajan.

– Vika ei ollut poliisin huonoissa atk-taidoissa, vaan kyseessä oli inhimillinen virhe. Alkuperäisen Word-tiedoston sijaan verkkoon piti mennä pdf-tiedosto, mutta luonnollisesti Murphyn laki iski ja eetteriin pääsi väärä liite, Helsingin poliisin tiedotuspäällikkö, ylikomisario Juha Hakola sanoo.

Hakola painottaa, että virheellisessä tiedostossa nähtävissä olleet henkilöt eivät liity millään tavalla ryöstöön.

Saiko poliisi lisää vihjeitä ryöstäjästä tiedotteen saaman julkisuuden vuoksi?

– Ei. Jos kuvassa näkynyt herrasmies kokee, että hänen oikeuttaan on loukattu, hän varmaan sitten ottaa poliisiin yhteyttä. (HäSa)

Menot