fbpx
Kanta-Häme

Poliisin ensimmäinen ohje juhannusautoilijoille: Nastarenkaat pois, jos ei sada lunta

Itä-Uudenmaan poliisilaitos toivottaa turvallista ja lämmintä juhannusta juhannuskolumnin merkeissä. Poliisin ensimmäinen  ohje juhannusautoilijoille on: vaihtakaa pois nastarenkaat, jos ei sada lunta. Poliisin mukaan vieläkin varsin monen autoilijan auton alla ropisevat nastat.

Viikon kolumni – Juhannus se tulee tänäkin vuonna

Ja juhannusruuhkat. Poliisin ensimmäinen ohje juhannusautoilijoille on: vaihtakaa pois nastarenkaat, jos ei sada lunta. Vieläkin tuntuvat nastat ropisevan monen auton alla.

Juhannuksen ruuhkainen menoliikenne ajoittuu totutusti torstain iltapäivään ja iltaan sekä perjantain aamupäivään. Paluuruuhkaa on vuorostaan sunnuntaina iltapäivästä myöhään yöhön. Vilkkainta liikenne on 4-tiellä, mutta ruuhkia on myös 3- ja 6-teillä. Pääteiden ohella myös sivuteillä on tavanomaista enemmän liikennettä, koska monet kiertävät ruuhkahuippuja. Paluuliikenne on lomalle jäävistä huolimatta vilkasta, koska se ajoittuu lyhyempään ajanjaksoon.

Liikenne on sujuvinta, kun nopeudet pysyvät kurissa ja ajoetäisyydet riittävinä. Jonoissa ei synny haitariliikettä, kun nopeuden muutokset pysyvät maltillisina eikä kuljettajien tarvitse tehdä nopeita jarrutuksia. Pienikin liikenneonnettomuus riittää tukkimaan moottoritien monen tunnin ajaksi.

Juhannusmatkalle ei kannata tehdä tarkkaa aikataulua. Parempi päästä perille tuntia myöhemmin kuin jäädä kokonaan matkalle. Ja aina kannattaa huomioida sääolosuhteet. Jos matkan pystyy tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella, kannattaa valita tämä vaihtoehto. Yöaikaan liikkumiseen luonnollisesti liittyvät omat riskinsä eläinten ja näkyvyyden puolesta.

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä erityisesti nopeuksia ja ajotapoja. Juhannusaaton ja -päivän valvonta painottuu rattijuopumusvalvontaan erityisesti juhlapaikkojen läheisyydessä. Pääkaupunkiseudulla liikenne hiljenee juhannuspyhien ajaksi. Poliisi keskittyy silloin rattijuoppojen valvontaan.

Turvallista ja Lämmintä Juhannusta!
Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Menot