fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Poliisin tutkinta Rimpelästä "aktiivisesti käynnissä" – Tutkinnassa vain Seminaarin koulun tilojen vuokraus

Tutkinnanjohtaja: Ei mitään aikajanaa tutkinnan etenemisestä.
Tampereen yliopiston opettajakoulutuksen tilat olivat jäädä tyhjiksi. Kuva: Riku Hasari
Tampereen yliopiston opettajakoulutuksen tilat olivat jäädä tyhjiksi. Kuva: Riku Hasari

Poliisin esitutkinta Hämeenlinnan strategiajohtaja Markku Rimpelän toiminnasta koskee vain Seminaarin koulun tilojen vuokraamista.

– Epäiltynä on yksi henkilö ja tutkinnan rikosnimike on törkeä virka-aseman väärinkäyttö, sanoo tutkinnanjohtaja, Hämeen poliisin rikostarkastaja Minna Riski.

Rimpelän esittelystä Hämeenlinna vuokrasi Seminaarin koululle tilat Suomen Yliopistokiinteistöt -yhtiöltä samaan aikaan, kun Rimpelän yritys Finnish Education Group oli liikesuhteessa Suomen Yliopistokiinteistöjen kanssa. Rimpelän yhtiökumppanin yritys myi arkkitehtisuunnittelun tiloille.

Finnish Education Group laskutti Hämeenlinnan kaupunkia ja Suomen Yliopistokiinteistöt -yhtiötä samaan aikaan, kun Rimpelä kaupungin tilaajajohtajana neuvotteli näiden keskinäisen vuokrasopimuksen.

Nummikeskusta ei tutkita

Poliisi ei siis tutki Hämeenlinnan Nummikeskuksen rakentamista ja Finnish Education Groupin liiketoimintaa liittyen keskuksen rakennuttamiseen.

– Teemme aktiivista tutkimustoimintaa. Mitään aikajanaa tutkinnan etenemisestä en uskalla antaa, Riski kertoo.

Hämeenlinnan kaupunki ei ole luottamuselimissään käsitellyt virallisesti rikostutkintaa eikä strategiajohtaja Rimpelän asemaa. Kaupunki on kuitenkin teettänyt virkamiehillä selvityksen vuokrauksesta ja pyytänyt Kuntaliiton juristeilta lausunnon. Kaupunki on myös julkistanut muistion kuulemistilaisuudesta, johon osallistuivat muun muassa kaupunginjohtajat ja Rimpelä.

Esittelijä oli jäävi

Kuntaliiton lausunnossa arvioidaan, että Rimpelän olisi tullut jäävätä itsensä vuokrasopimuksen neuvottelusta ja esittelystä. Rimpelä itse myöntää kaupungin muistiosta antamassaan lausunnossa jääviytensä.

Kuntaliiton lausunnon mukaan kaupungin olisi vaikea osoittaa Rimpelän korvausvelvollisuutta tilojen vuokraamisesta. Jos kuitenkin syyttäjä nostaa syytteen Rimpelää vastaan, on kaupungilla mahdollisuus ajaa vahingonkorvausvaatimusta. HÄSA

Menot