Kanta-Häme

Poliisit huolissaan alueellisesta tasa-arvosta

Poliisien mielestä alueellinen tasa-arvo ei ihmisten turvallisuudessa toteudu. 70 prosenttia Lännen Median poliisikyselyyn vastanneista poliiseista arvioi pystyvänsä turvaamaan alueensa eri osat melko tai erittäin epätasavertaisesti.

– Poliisin palvelut ovat paljon heikommin saavutettavissa niissä kunnissa, joissa ei poliisiasemaa ole. Ihmiset eivät enää kehtaa soittaa hätäkeskukseen, koska tietävät, että poliisi on yleensä liian kaukana, kirjoittaa vastaaja Oulun poliisilaitoksen alueelta.

70 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että työtehtäviä jää nykyisillä resursseilla toisinaan tai usein hoitamatta. Avoimissa vastauksissa korostuu tehtävien priorisointi.

– Priorisointia paljon. Kanssakäyminen kansalaisten kanssa vähenee ja siirrytään eurooppalaiseen tapaan. Ei ole silminnäkijöitä, ellei koske itseä, perustelee vastaaja Lounais-Suomesta.

Myös päälliköt kertovat Lännen Median haastattelussa, että priorisointia on tehtävä. Juttuja ei voi jättää tutkimatta, mutta laki antaa mahdollisuuden asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Jos esimerkiksi tuore tapaus on vakavampi kuin hoidossa oleva, lievempi syrjäytetään.

– Vähäpätöisemmissä tapauksissa on monenlaisia perusteita, joilla tutkinta voidaan keskeyttää ja päättää, toteaa Lapin poliisipäällikkö Martti Kallio.

 

Lisää aiheesta lauantain Hämeen Sanomissa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic