Kanta-Häme

Poliisitaloon asuntoja ja liiketiloja

Yli puolitoista vuotta tyhjillään seissyt Hämeenlinnan entinen poliisitalo on saamassa uutta elämää. Taloon remontoitaneen asuntoja, palveluasuntoja ja liiketiloja.

Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee ensi tiistain kokouksessaan hakemusta, jonka on tehnyt Rakennuskartio Oy. Yhtiö haluaa poiketa asemakaavassa olevasta leikki- ja oleskelualueen vaatimuksesta.

Lautakunnalle saapuneen hakemuksen mukaan yhtiön tavoitteena on muuttaa toimistorakennus asuinrakennukseksi, josta ensimmäinen kerros on liiketiloja.

Kolmanteen, neljänteen ja viidenteen kerrokseen on määrä tulla yhteensä 36 asuntoa. Toiseen kerrokseen kaavaillaan palveluasumista.

Rakennuksen nyt suunniteltu käyttötarkoitus on asemakaavan mukainen. Tontilla ei ole rakennusoikeutta käyttämättä.

Asian lautakunnalle valmistelleen arkkitehti Johanna Närhen mukaan entisen poliisitalon kunnostaminen ja muuttaminen asuin- ja liikekäyttöön ”mahdollistaa rakennuksen hyödyntämisen, kun toimistotiloille ei ole nähtävissä kysyntää”.

Rakennuskartio on Päätoimija-konseriin kuuluva rakennus- ja saneerausrakennusyhtiö. Nettisivuillaan se mainitsee vahvaksi kasvualueekseen pääkaupunkiseudun asuntotuotannon.

Hämeen Sanomille kerrottiin perjantaina, että hankkeesta kertoo yhtiön toimitusjohtaja. Hän ei ollut tavoitettavissa työmatkan takia. (HäSa)