Kanta-Häme

Poliisiylijohtaja: Poliisikoiralaitoksen sijainnista päätetään lähiviikkoina

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen arvioi pääsevänsä tekemään päätöksen Poliisikoiralaitoksen sijainnista tulevien viikkojen aikana.

Poliisikoiralaitoksen paikkaa pohtinut ohjausryhmä päätti torstaina pitämässään kokouksessa esittää, että Hämeenlinnan Poltinaholla sijaitseva virkakoirien koulutuslaitos säilyisi jatkossakin Ahvenistonharjulla.

Ohjausryhmän esityksestä päättää lopulta Kolehmainen, kunhan hän saa esityksen eteensä. Kolehmainen kertoo Hämeen Sanomille, että hän haluaa esityksen mahdollisimman pian sellaiseen kuntoon, että sen pohjalta voi tehdä päätöksen. Hän ei vielä perjantaina aamupäivällä ollut nähnyt esitystä.

– En missään tapauksessa salli kuukausia, vaan puhutaan viikosta tai viikoista. Edellytän tässä varsin ripeää toimintaa, Kolehmainen sanoo.

Joulun ja vuodenvaihteen pyhäpäivät kuitenkin viivyttävät päätöksen syntymistä.

– Päätöksellä on iso merkitys jatkovalmisteluihin, jotka tietenkin vievät aikaa. Tämä vaihe ei saa kestää kauan, hän lisää.

Poliisikoiralaitoksen sijainnin kanssa on tulossa päätettäväksi Kolehmaisen mukaan toistakymmentä poliisin toimitilaa koskevaa esitystä. Hän kertoo, että toimitilaratkaisuissa ratkaisee toiminnallisuuden ohella erityisesti myös raha. Poliisi on vuokralla jokaisessa tilassa, jossa se toimii. Kolehmaisen mukaan poliisin vuokrakulut ovat vuosittain noin 70–80 miljoonaa euroa.

Poliisikoiralaitoksen omistaa Senaatti-kiinteistöt.

– Poliisin budjetti on tänä vuonna ollut 730 miljoonaa, ja ensi vuonna se on noin 30 miljoonaa vähemmän. Meidän on pakko tarkastella kulurakennettamme, hän sanoo. HäSa

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic