Kanta-Häme

Poliitikot ottavat toisistaan mittaa Hämeenlinnassa

Verkatehtaalla lauantaina järjestettävä Poliittisen puheen päivä kokoaa Hämeenlinnaan tämän päivän poliitikoista ne, joiden puhetaito on parhaimmillaan.

Hämeenlinnan valtuustoryhmien, Verkatehtaan, Suisto-klubin, Retoriikan kesäkoulun ja Nuorkauppakamarin järjestämässä tapahtumassa pääsevät väittelemään muun muassa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson, Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sekä Vihreiden pitkän linjan poliitikko Rosa Meriläinen.

Väittelypareista mielenkiintoisimman muodostaa kuitenkin Sdp:n puheenjohtajaksi vastikään valittu Antti Rinne sekä kokoomuksen puheenjohtajaehdokas ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

– Puhujat ovat niin ajankohtaisia kuin vain mahdollista. Meillä oli vain valistuneita arvauksia hyvistä ehdokkaista silloin, kun suunnittelimme tapahtumaa. Nyt ei juuri kuumempia nimiä politiikassa olekaan kuin Rinne, Vapaavuori ja Andersson, tapahtumaa järjestämässä ollut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) sanoo.

Yleisö tuomaroi väittelykisaa

Poliittisen puheen päivän yhteydessä järjestetään myös väittelykilpailu, johon Hämeenlinnan valtuustoryhmien edustajat ottavat osaa. Tapahtuma on yleisölle vapaa, ja yleisö toimii myös väittelyiden tuomareina.

– Tavoitteenamme on luoda puhekulttuurista entistä parempaa. Emme halua, että poliitikot puhuvat valtuustosaleissa paperista suoraan, vaan että puhe olisi elävää ja vaikuttavaa, Kiemunki kertoo.

Päivän väittelyiden juontajana toimii Jussi Lähde. (HäSa)

Poliittisen puheen päivä alkaa Verkatehtaalla ja Suisto-klubilla lauantaina 7.6. kello 15. Rinne ja Vapaavuori väittelevät kello 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.