fbpx
Kanta-Häme

Polkupyörätalkoot tulossa varhaiskasvatukseen

Hirsimäen päiväkoti ottaa vastaan tarpeettomia menopelejä. Niitä lahjoitetaan Hämeenlinnan päiväkodeille.

Kevällä, kun polkupyöriä kaivetaan esiin, saattaa varastoista löytyä polkupyöriä, joiden käyttäjät ovat jo kasvaneet menopelistään ohi.

Hämeenlinnassa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa on useita lapsia, joilla ei omaa polkupyörää ole. Ajotaito jää näin harjoittelematta.

– Jos ihmisiltä löytyy tarpeettomaksi jääneitä lasten pyöriä, niitä voi lahjoittaa lasten käyttöön päiväkoteihin. Pienet viatkaan eivät haittaa, sillä kunnostamme pyöriä talkoovoimin kesän korvalla, kertoo pyöräkeräyksen idean äiti, varhaiskasvatuksen suunnittelija Elina Kataja.

 

Polkupyöriä vastaanotetaan 29.4–24. toukokuuta Hirsimäen päiväkodissa arkisin kello 7–17 sekä 20.5. kello 17–19. Osoite on Hirsimäenkatu 29.

Hirsimäen päiväkodin lastenhoitaja Joni Virtanen on tehnyt pyörille päiväkodin ulkovarastoon tilaa väliaikaisvarastointia varten.

– Pyöräkeräyksen päätyttyä järjestämme talkoot 27. toukokuuta kello 17–19.30, ja toivotamme myös halukkaat lapset, vanhemmat ja vaikka isovanhemmatkin mukaan pyöriä puhdistamaan ja kunnostamaan talkoilla.

Kesän kynnyksellä Hirsimäen päiväkodin väki jakaa kunnostettuja pyöriä eri päiväkoteihin Hämeenlinnan alueella, jotta lapset voivat opetella pyöräilyn saloja huolimatta siitä, omistaako omaa pyörää tai ei.

– Samalla käymme maalaamassa pihoihin pyöräratoja pyöräilyinnon nostattamiseksi, Virtanen sanoo.

 

Pyörien kunnostustalkoisiin voi ilmoittautua 24. toukokuuta mennessä sähköpostilla joni.virtanen@hameenlinna.fi tai soittamalla 0503457154.

Menot