Kanta-Häme

Poltinahon ongelmaristeykseen ehdotetaan liikennevaloja

Poltinahon kiertoliittymä saattaa vuoden parin päästä olla historiaa, sillä liittymään ehdotetaan liikennevaloja. Asia on ensi viikolla yhdyskuntalautakunnan käsiteltävänä.

Turuntien ja Poltinahontien risteyksessä on ongelmia. Se ruuhkautuu aamuisin niin, että jono ulottuu välillä aina Ahveniston koululle saakka. Osa lännen suunnasta ajavista autoilijoista välttää jonon ajamalla Turuntieltä Poltinahontielle Poltinahon asuinalueen läpi.

Kevyen liikenteen kannalta risteys on vaarallinen. Suuri osa autoilijoista ei muista väistää pyöräilijöitä eikä anna tilaa suojatietä ylittäville jalankulkijoillekaan.

Suurehkot nopeudet

Kiertoliittymän läpi ajetaan suhteellisen suurilla nopeuksilla. Lisäksi liittymä ei täytä kiertoliittymälle asetettua vaatimuksia. Liittymän pintarakenteet ovat kärsineet, ja päällystettä joudutaan korjaamaan vuosittain.

Liikennevaloliittymästä puhuttiin jo vuonna 2011 FCG:n laatimassa liikenneselvityksessä ja yleissuunnitelmaehdotuksessa.

– Kummassakin vaihtoehdossa on puolensa, mutta liikennevaloliittymä on kevyelle liikenteelle turvallisempi ja lisäksi se on edullisempi toteuttaa, sanoo tilaajapäällikkö Jenni Sabel.

Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunta käsittelee asiaa ensi tiistaina.

– Haemme lupaa käynnistää rakennussuunnittelu. Jos lautakunta antaa luvan, katusuunnitelma tehdään vielä tämän vuoden aikana. Rakentaminen tapahtuu aikaisintaan ensi vuonna, Sabel sanoo. (HäSa)