Kanta-Häme

Pöly räjähti Jokioisilla

Lämpöyhtiö Adven Oy:n Jokioisten laitoksella sattui torstaina ennen kello 13:a räjähdys. Sen aiheutti toimintahäiriö.

– Jostain syystä tuli pääsi kattilasta pellettilinjalle ja siitä ohrankuorta kuljettavalle linjalle. Ilmassa ollut pöly räjähti niin voimakkaasti, että rakennuksen elementtirakenteiset seinät vääntyivät, toteaa päivystävä palomestari Matti Schwartz.

Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta. Laitos on miehittämätön, mutta sitä!q koekäytettiin eilen.

– Onneksi kukaan ei ollut sisällä räjähdyksen sattuessa. Paikan päällä oli laitevalmistajan edustajia sekä asennusporukkaa. Minä olin noin 100 metrin päässä räjähdyspaikasta, ja se oli ihan kunnon pamaus. Seinät korkkasivat auki, kertoo laitoskäyttäjä Juha-Pekka Viitanen Höyrywelho Osakeyhtiöstä.

Adven Oy:n Jokioisten laitoksella koekäytetään parhaillaan uutta 2,5 MW:n kiinteän polttoaineen kattilaa. Uudistus vähentää raskaan polttoöljyn käyttöä Jokioisten laitoksella.

– Asennuksessa ja koekäytössä ei ole ollut ongelmia. Nyt jotain syystä polttoaineen syötössä tapahtui häiriö ja tapahtui ns. takapalo. Laitetoimittaja tutkii mikä häiriön aiheutti, tuotantopäällikkö Esa Aarnio Adven Oy.stä kertoo.

Uudessa kattilassa polttoaineena käytetään puupellettiä ja ohrankuorta.

Adven Oy on energiaratkaisuja ja kaukolämpöä toimittava energiayritys. Yhtiöllä on 120 erikokoista tuotantolaitosta eri puolilla Suomea. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic