Kanta-Häme

Pöly tuuheuttaa hiukset

Keski-ikäisellä miehellä on ongelma. Harvenevat hiukset, pilkottava päänahka. Hiusrajakin pakenee uhkaavasti.

Markkinavoimat ovat tarttuneet erityisesti miesten harveneviin hiuksiin innolla. Ongelmaan on tarjolla jos jonkin sortin luontaistuotetta, joka lupaa kasvattaa hiuksista tuuheammat. Plastiikkakirurgialla saa loihdittua itselleen hiussiirrännäisiä. Erilaisia hiustuotteita löytyy myös tuuheuttamaan hiuksia. Entäs jos kokeilisi sellaista, koekaniini pohtii ja innostuu.

Nettikaupasta löytyy uutuustuote Yx2, hiustuuhenne, jossa on yhdeksän eri värisävyä. Koekaniini valitsee omia hiuksiaan lähimpänä olevan sävyn, medium blond. Sitten vain odotellaan.

Suolaa, suolaa, enemmän suolaa

Ohjeet luetaan ensin huolella. Homman pitäisi olla helppoa, mutta silti ensimmäisellä kerralla pitää turvautua vaimon apuun.

Vaimo nappaa purkin ja sirottelee hiuksiin pölyä.

– Suolaa, suolaa, enemmän suolaa, naureskellaan.

Muutaman tupsautuksen jälkeen vaimo vähän pöyhii hiuksia. Sitten vielä kerta kiellon päälle ja kiinnityslakkaa päälle. Kampaus on valmis.

Mies tarkastelee lopputulosta. Hmm. Pakenevan hiusrajan hiukset näyttävät tuuheammilta kuin alussa. Hymy leviää kasvoille.

– Lopputulos on hyvä. Aine tekee sen minkä lupaa. Hiukset näyttävät luonnolliselta, mies kommentoi.

”Pöly” on keratiinikuitua, jota sirotellaan purkista suoraan hiuksiin. Keratiinikuitu on antistaattista ja tarttuu kuiviin ja puhtaisiin hiuksiin helposti. Se myös lähtee yhtä helposti joko kampaamalla tai pesemällä, mutta ei varise kesken kaiken.

Seuraavalla kerralla mies tarttuu purkkiin itse. Homma hoituu helposti, eikä vaimon enää tarvitse tulla avuksi. Toki hän voi napata purkin itse, jos omatkin hiukset alkavat harventua vaihdevuosien tai raskauden vuoksi.

Itse asiassa monille naisille hiuksien harveneminen on kova paikka. Naisille tuotteesta voisi todella olla hyötyä vielä enemmän kuin miehille, joilla kaljuuntuminen kuuluu vähän asiaan. Etenkin, kun värisävyjä löytyy useita.

Nyt mies innostuu tekemään testin. Pysyykö look yhtä tuuheana myös seuraavana päivänä, jos hiuksia ei pese eikä kampaa? Menee kuulemma täydestä.

– Värin pitää kyllä olla oikea. Nyt sattui kerrasta oikein. Pitää myös muistaa, että hiuksia pitää olla. Jos on jo kalju, ei hiustuuhenne sitä pelasta, koekaniini sanoo.

Ei varise, mutta kauanko se kestää?

Miltä sitten hiustuuhenne tuntuu?

Ei oikein miltään. Ei sitä huomaa, ei sitä tunne. Se ei kutita, eikä varise olkapäille. Sitä voisi vähän verrata hiuspuuteriin, mutta sillä erotuksella, että tämän jälkeen päänahka ei enää pilkota, jos on pilkottaakseen.

Koekaniinin mukaan aineeseen ei myöskään jää koukkuun. Arkiaamuina hän ei tuotteeseen tartu, mutta kun lähtee iltaa istumaan, ensin vähän sirotellaan ja saadaan tukkaan tuuheutta.

– Se kyllä kiinnostaa, kuinka kauan yksi purkki kestää. Oletan, että ostan tätä vielä lisää.

Yx2 on kosmeettinen tuote. Sitä voi ostaa nettikaupasta. (HäSa)

 

Päivän lehti

1.6.2020