Kanta-Häme

Pomojen etuuksista ei löytynyt ihmeitä

Vähän villoja, kuvaa tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Pekka Kääriäinen (kok.) selvitystä, joka tehtiin valtuutettu Lulu Riikosen (ps.) pyynnöstä.

Se koski kaupungin johdon ja kaupungin yhtiöiden toimitusjohtajien palkkaetuja ja palkkioita.

– Kaikki pyydetyt selvitykset saatiin lopulta, eikä niistä löytynyt mitään poikkeuksellista tai mainittavaa. Siksi lautakunta katsoi, että asia on loppuun käsitelty.

Lautakunta joutui patistelemaan paria kaupungin yhtiötä, Hämeenlinnan Asuntoja ja Kantolan Kiinteistöjä, ennen kuin pyydetyt tiedot saatiin, mutta niidenkin toimitusjohtajien edut ovat yleisessä linjassa.

Kaupungin johtoryhmän jäsenten palkat noudattavat kaupungin palkkapoliittisia periaatteita. Vain kaupunginjohtajilla on johtajasopimukset, muut ovat kokonaispalkkauksessa. Kokouspalkkioita ei ole maksettu.

Riikonen vaati selvitystä, koska hänen mukaansa monissa kaupungin yhtiöissä henkilöstömenot ovat kasvaneet enemmän kuin palkankorotuslinjat ovat edellyttäneet.

Hän myös toivoi, että kaupungin yhtiöt noudattaisivat samaa avointa linjaa palkkaetujen ja kannustimien julkisuudessa kuin pörssiyhtiöt.

Kaupungin johtoryhmän palkat ja etuudet ovat julkista tietoa, mutta kaupungin yhtiöiden tiedot eivät edelleenkään ole sitä. (Häsa)

Päivän lehti

2.4.2020