Kanta-Häme

Pop-up-liikkeet avasivat jälleen ovensa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ry järjestää toista kertaa Pop-Up Hämeenlinna -hankkeen, jonka tarkoituksena on elävöittää kaupungin keskustaa ja lisätä sen vetovoimaa.

Seitsemän yrityksen pop-up -liikkeet avasivat ovensa perjantaina Kauppakeskus Linnassa. Liikkeet ovat auki päivittäin 22. joulukuuta asti.

Yritykset myyvät etenkin käsitöitä. Toimintaansa kokeilemaan tulee muun muassa suomalaisesta luonnosta ja kansanperinteestä inspiroituneita vaatteita käsityönä valmistava Suvituuli Couture & Millinery.

15. joulukuuta ovensa avaa myös Museo Militarian ja Panssarimuseon pop-up -museo.

Hankkeen tavoitteena on, että keskustan liiketiloihin saataisiin pysyvästi vuokralle uusia yrittäjiä. Esimerkiksi viime vuonna Pop-Up Hämeenlinnaan osallistunut Ihana Store on avannut äskettäin pysyvän liiketilan Hämeenlinnaan.

Nuorkauppakamari järjestää hankkeen yhteistyössä Linnan Kehitys Oy:n ja Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys ry:n kanssa.

Hämeenlinnan Nuorkauppakamari on mukana järjestämässä myös Joulupuu-keräystä, joka alkaa lauantaina. Keräystä järjestävät Nuorkauppakamarin kanssa Hämeenlinnan sosiaalitoimistot.

Joulupuu on hyväntekeväisyyskampanja, jossa kerätään joululahjoja niille Hämeenlinnan seudun vähävaraisten perheiden lapsille.

– Joulunalusaika on monelle asiakkaallemme erittäin haastavaa aikaa, koska lahjojen hankkiminen voi olla käytännössä mahdotonta, kertoo perheohjaaja Päivi Korpela Hämeenlinnan sosiaalitoimistosta.

Vuonna 2015 kerätty 2 000 lahjan ennätys aiotaan rikkoa tänä vuonna kymmenvuotiskeräyksen kunniaksi. HÄSA

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic