Kanta-Häme

Pop up -ravintolat kutsuvat taas sunnuntaina

Tämän vuoden ensimmäistä ravintolapäivää vietetään sunnuntaina 16. helmikuuta. Kahviloita ja ravintoloita putkahtelee taas yhden päivän ajaksi monille paikkakunnille.

Hämeenlinnassakin mukana on useita jo ennestään tuttuja ja uusiakin pop up -paikkoja.

Kotimuseo Palanderin talossa tarjolla on herrasväen kahvikutsut ja vapaa pääsy museoon.

Hämeenlinnan seudun kotitalousopettajat tarjoavat herrasväen kahvikutsuilla sadan vuoden takaisia tuoksuja ja makuja, kuten Hämeen pitoleipää, piimäjuustoa, taatelikakkua ja pikkuleipiä.

Kahvittelun lomassa opettajat myös kertovat hämäläisestä ruokaperinteestä. Museo on sunnuntaina auki tavalliseen tapaan kello 12-16.

Kesäteatterilaiset mukana Riihimäellä

Riihimäellä ensi kesän kesäteatterilaiset ovat mukana ravintolapäivässä. Pääosin Riihimäen Nuorisoteatterin aktiiveista koostuva porukka valmistaa Allinnan monttuun lastennäytelmän ”Kuka pelkää noitia?”

Esitys valmistuu talkoovoimin, ja samassa hengessä teatterilaiset osallistuvat ravintolapäivää Soppa & Pulla -ravintolallaan. Tilan ravintolaa varten on tarjonnut Granitin aukiolla toimiva Feeniks Café. Soppa ja Pulla on auki ravintolapäivänä kello 12-16. (HäSa)

Ravintolapäivän pop up -ravintoloita voi etsiä paikkakunnan nimen perusteella tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta www.restaurantday.org

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020