Kanta-Häme

Popkornit esiin! Kohta pääsee taas leffaan Hämeenlinnassa ja Riihimäellä – Rajoituksia esimerkiksi lipunmyynnissä

Hämeenlinnan Bio Rex avautuu perjantaina, Riihimäellä tullaan viikko perässä.
Bio Rex on vielä tyhjänä, mutta perjantaina salit alkavat jälleen täyttyä. Arkistokuva.

Kesäkuun alun jälkeen Suomen 177 elokuvateatterista on avautunut noin 40.

– Yleisö on ottanut todella positiivisesti vastaan mahdollisuuden päästä jälleen elokuviin. Elokuvateattereiden turvaväli- ja hygieniakäytännöt ovat osoittautuneet toimiviksi, Tero Koistinen Suomen elokuvateatteriliitosta kertoo.

Tällä viikolla teattereita avautuu lisää, kun muiden muassa suurimmat ketjut, Finnkino, Bio Rex ja Savon Kinot avaavat teattereitaan. Suomen suurin elokuvateatteri, Helsingin Tennispalatsi, aukeaa keskiviikkona. Finnkino avaa keskiviikkona myös Helsingin Itiksen sekä Turun Kinopalatsin.

BioRex Verkatehdas avautuu tämän viikon perjantaina 26.6. Liput näytöksiin on jo myynnissä.

BioRex Riihimäki avautuu yleisölle viikkoa myöhemmin, perjantaina 3.7. Lipunmyynti Riihimäen näytöksiin avautuu tiistaina 30.6.

Aiemmin aiheesta: Elokuvaketjut odottavat Hollywoodin ensi-iltoja ja lisätietoja rajoituksista avatakseen teattereiden ovet (HäSa 6.5.2020)

Rajoituksia ja suosituksia

Elokuvateatteriliiton arvion mukaan heinäkuun alussa lähes kaikki suomalaiset elokuvateatterit ovat toiminnassa, eivät tosin aivan täydellä teholla, koska elokuvateatterit noudattavat opetus- ja kulttuuriministeriön, THL:n ja AVI:n turvallisuusohjeita.

BioRex ottaa saleissaan käyttöön turvavälikäytännön. Ostojärjestelmä jättää automaattisesti kahden istumapaikan turvavälin asiakkaiden väliin. Yhdellä ostokerralla voi ostaa vaikka neljä vierekkäistä paikkaa, mutta mikäli neljä lippua haluaa hankkia kahdella eri ostokerralla, neljää vierekkäistä paikkaa ei voi saada.

BioRexin teattereissa ei toistaiseksi voi maksaa ostoksiaan käteisellä. Maksutapoina toimivat suositellun verkkomaksun lisäksi mobiilimaksu, lähimaksu, pankkikortti sekä kulttuurimaksut.

Oman popkornikipon kannen avaamista suositellaan vasta elokuvasalissa, kun oma istumapaikka on löytynyt. Nachot ja snacksit pakataan elintarvikemuovipusseihin. BioRex suosittelee kaatamaan nämä kippoihin elokuvasalissa oman istumapaikan löydyttyä. HäSa

Päivän lehti

5.7.2020