fbpx
Kanta-Häme

Poro oli pääasia pimeän kaupan illassa

Jäkälä rouskuu laiskanpuoleisesti valkoisen poron leukojen välissä. Oona Niemistö tuijottaa eläintä silmät suurina äitinsä Heidi Piilolan sylistä.

– Löydettiin Oonalle aurinkolasit puoleen hintaan. Tärkeintä tänään oli kuitenkin tulla katsomaan poroa, äiti juttelee.

Tyttö tuijottaa poroa lumoutuneena ja kurottautuu viimein varovasti silittämään. Oonan mielestä poron turkki tuntuu pehmeältä, vähän ehkä kissalta, jollaista hän myös on myös joskus silittänyt.

Edes kerran viikossa

Kolmatta kertaa järjestetty Pimeän kaupan ilta tarjoili hämeenlinnalaisille monenmoista ohjelmaa. Yli sadan yrittäjän lisäksi myös pankit ja elokuvateatterit pitivät ovensa auki aina iltakymmeneen saakka.

Reija ja Mira Korkeila sekä Jyrki Horila poikkesivat punaviinilasillisille ostoskasseineen kirkkopuistossa sijaitsevaan Birgittaan. Seurue saa pian seuraa Mira Korkeilan ja Jyrki Horilan tyttärestä, Iisa Korkeilasta.

– Asuuko tässä kaupungissa tosiaan näin paljon ihmisiä? Iisa Korkeila päivittelee.

– Mukavaa, kun ihmisiä on paljon liikkeellä. aikaisempina kertoina olen ollut töissä, enkä ole päässyt paikalle. Kyllä tänne kannatti tulla, Mira Korkeila tuumaa.

Korkeilat ja Horila kannattavat myöhäisempiä aukioloaikoja. Joka arki-ilta ei tarvitsisi päästä ostoksille, mutta esimerkiksi kerran viikossa yrittäjät voisivat Välimeren malliin avata liikkeensä myöhemmin ja vastaavasti pitää myöhempään auki, ehdottaa Horila.

– En sitten tiedä, miten kaupunkilaiset innostuisivat. Tämän kaltaisissa tapahtumissa on oma hohtonsa, ehkä siksi väkeäkin on näin paljon liikkeellä, Reija Horila pohtii.

Tule ja tapaa

Palvelupiste Kastellissa kaupunkilaiset pääsivät tutustumaan keskustan kehittämissuunnitelmiin, tapaamaan uutta kaupunginjohtajaa sekä antamaan omia ehdotuksia toimivasta Hämeensaaresta.

Esa Korpihete jätti oman ehdotuksensa kirjallisena.

– Saa nähdä, kuinka tässä kaupunkilaisia kuunnellaan. Minä ehdotin, että hotelli rakennettaisiin lähemmäksi uimahallia, koska maa on rannassa kovempaa. Hanssin Jukkakin sopisi tänne, se on turistipyydys, joka toisi kaupunkiin rahaa, Korpihete suunnittelee.

Uuden kaupunginjohtajan puheenparsi kuulosti korvaan kotoisalta.

– Minä olen kotoisin Kajaanista, Kenakkala Oulusta. Mehän olemme käytännössä naapureita! (HäSa)

Menot