fbpx
Kanta-Häme Loppi

Poronpolku 2020 on peruttu Lopella

Pyöräilytapahtuma Poronpolun Polkaisu järjestetään, ellei korona-tilanne pahene.
Poronpolulla ihmiset pakkautuisivat niin tiiviisti tietyissä pisteissä, kuten lossiylityksessä, että järjestäjät eivät halua ottaa riskiä koronan leviämisestä. Kuva: Riku Hasari
Poronpolulla ihmiset pakkautuisivat niin tiiviisti tietyissä pisteissä, kuten lossiylityksessä, että järjestäjät eivät halua ottaa riskiä koronan leviämisestä. Arkistokuva: Riku Hasari

Järjestyksessään 54. Poronpolku Lopella on peruttu.

Se piti taivaltaa syyskuun viimeisenä sunnuntaina Lopen upeissa maisemissa. Valmistelutkin jo ehdittiin aloittaa, mutta korona ja sen tuoma epävarmuus laittoivat valmistelut hyvin nopeasti tauolle.

Asiasta keskuteltiin kesäkuun alkupuolella Poronpolku ry:n hallituksen kokouksessa, ja pitkän pohdinnan jälkeen hallitus päätti, ettei tulevana syksynä pystytä Poronpolkua järjestämään.

Päätös oli raskas, koska vuosikymmenten perinne katkeaa. Nyt on kuitenkin yhdistyksen hallituksen mukaan tärkeintä huolehtia asiakkaiden terveydestä ja turvallisuudesta.

– Linja-autokuljetukset, jonot maastossa, ruuhkat huoltopisteillä, huoltopisteiden tarjoiluiden järjestäminen sekä lossi- ja venekyydit ovat sellaisia osa-alueita, joissa emme pysty turvavälejä takaamaan näin isossa tapahtumassa. Toivomme, että vuoden päästä tilanne on jo toinen ja silloin voi taas patikoida Poronpolulla tuttuun tapaan syyskuun viimeisenä sunnuntaina, tiedotteessa todetaan.

Pyöräilytapahtuma Poronpolun Polkaisu kuitenkin pystytään järjestämään, ellei korona-tilanne syksyllä pahene ja maan hallitus aseta uusia rajoitteita.

Tavoitteena on, että pyöräilytapahtuma järjestetään sekä lauantaina 26.9. että sunnuntaina 27.9. Ilmoittautuminen avautuu heinäkuun puolessa välissä. Tarkemmasta ajankohdasta ja erikoisjärjestelyistä kerrotaan myöhemmin.

Menot