fbpx
Kanta-Häme

Poronpolulla myös vuohia ja maahisia

Lasten riemunkiljahdukset, koirien haukahdukset ja vuohien määintä sekoittuivat nuotion räiskeeseen Lopella Poronpolun reitin varrella sunnuntaina.

Etelä-Suomen suurin kuntoliikuntatapahtuma oli houkutellut eripituisille reiteille noin 2 300 eri-ikäistä kävijää, mikä on viitisensataa vähemmän kuin ennätyksellisenä viime vuonna.

Tämänkertaisten tarpojien joukossa oli myös riihimäkeläinen Tiilolan perhe, joka pysähtyi silittelemään Pirunlinnan kallioiden kupeessa vuohia sekä syömään muurinpohjalettuja. Poronpolulla he olivat ensimmäistä kertaa. Matkaksi oli valittu lyhin, viiden kilometrin lenkki lasten takia. Vanhempien Johannan ja Mikan lisäksi mukana olivat 2-vuotias Luukas ja puolivuotias Minea.

– Onhan täällä pikkuväelle tätä ohjelmaa. Kiva tapa viettää sunnuntaita, varsinkin nyt, kun on hyvä ilma. Tosi hyvin järjestetty tapahtuma, vaikka porukkaa on paljon. Ei ole tarvinnut jonotella mihinkään, Mika Tiilola kertoi.

– Luukaksella on ollut tosi mukavaa. Hän on tutkinut käpyjä, kiviä ja marjoja sekä kanniskellut oksia, Johanna Tiilola lisäsi.

– Puut ja eläimet on kivoja, tokaisi leikkiensä keskeltä reipas Luukas-poika, jota eivät olleet kallioilla lymyilleet maahiset, menninkäiset ja peikotkaan pelästyttäneet.

Eräjärvellä asuva Marja Niemi oli reitillä siskojensa Rosa-Maaria Niemen sekä Katja Huhdan kanssa. Mukana olivat myös 4-vuotias Ada Huhta ja Marja Niemen kolme koiraa Mirkka, Remu ja Bella.

Poronpolulla siskokset olivat nyt 7. tai 8. kertaa, eli yhtä kauan kuin heillä on mökki Lopella ollut.

– Miehet ovat Poronpolulla hommissa soutelemassa lossilla. Me saammekin reitillä lettuja, ja he saavat vain rakkoja käsiinsä, Marja Niemi nauroi.

Tällä kertaa porukka valitsi nuorimman osanottajansa vuoksi reitiksi viiden kilometrin matkan, kun aiempina vuosina on tarvottu 13 kilometriä. Sille taipaleelle lähtivät nyt “muori ja isomummu”.

– Tämähän on kerta kaikkiaan ihana tapahtuma! Konsepti on tosi hyvä. Vaikka porukkaa on paljon, tapahtuma on pysynyt lämminhenkisenä. Ja tämä on myös koiraystävällinen, Marja Niemi lisäsi.

Tammelalaiset Katja Piminäinen ja Veli-Pekka Kaunisharju nauttivat eväitä kalliolla lastensa Ronja, Minja ja Taika Kaunisharjun kanssa.

Poronpolulla he astelivat toista kertaa. Kahden kuukauden ikäinen Taika oli nyt ensimmäisellä patikallaan, joskin isänsä sylissä.

– Ensin ei meinattu löytää makkarangrillauspaikkaa, mutta sitten se löytyi. Pirunlinna on täällä kivoin juttu! Maahiset heittivät neulasia mun päälle, kun me grillattiin. Huppu on ihan täynnä niitä, 5-vuotias Minja totesi häntä kolme vuotta vanhemman Ronjan nyökytellessä vieressä.

Makkaran lisäksi nuotiossa väriä saivat myös vaahtokarkit.

Poronpolku ry:n puheenjohtaja Pirjo Huhta oli tyytyväinen tapahtuman onnistumiseen ja säähän, vaikka kävijämäärä vähenikin noin 500:lla edellisvuodesta.

– Parkkipaikkaongelma meillä on aika paha. Ensi vuodeksi saadaan ainakin muutama kymmenen paikkaa lisää vanhaan sorakuoppaan.

Sen lisäksi tulijat joutuvat pääosin pysäköimään Rautakoskentien varteen. Ensi vuonna tapahtumalla on 50-vuotisjuhlavuosi.

Tänä vuonna uutta oli lauantaina järjestetty maastopyöräilytapahtuma Poronpolun Polkaisu, johon otti osaa 125 pyöräilijää.

Tapahtuma järjestettäneen myös ensi vuonna. HÄSA

Menot