fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Pörssiyhtiö ripusti Hämeenlinnan katuvalot täyteen luvattomia mainoksia – Yhtiö myöntää: "Siinä on ollut selkeästi virhe"

Telia on käyttänyt Hämeenlinnan katuvalopylväitä mainosalustanaan luvatta ja vuokraa maksamatta. Kuvan mainoskyltti oli Tähtikadulla.
Telia on käyttänyt Hämeenlinnan katuvalopylväitä mainosalustanaan luvatta ja vuokraa maksamatta. Kuvan mainoskyltti oli Tähtikadulla.

Hämeenlinnassa on kummasteltu Telian verkkoyhteyksiä mainostavia isoja kylttejä, joita on ripustettu katuvalopylväisiin. Omakotitalovaltaisilla alueilla, kuten Kaurialassa ja Tiiriössä, mainoksia on ilmestynyt lähes joka toiseen pylvääseen.

Ovatko asuinalueiden katuvalopylväät muuttuneet yleisiksi mainospaikoiksi ja ovatko Telian mainokset siellä luvallisesti, katuvaloista vastaava sähköasiantuntija Hannu Rastas Hämeenlinnan kaupungilta?

– No eivät ole, eivätkä ne ole siellä luvan kanssa.

Rastaan mukaan kaupunki on ollut jo yhteydessä Teliaan ja pyytänyt poistamaan luvattomat mainokset. Jos niitä ei poisteta, kaupunki poistaa ne itse ja voi laskuttaa työn Telialta.

Miksi Telian tapainen iso pörssiyhtiö tekee luvatonta markkinointia muiden omaisuudella, laajakaistaliiketoiminnan johtaja Mika Husso?

– Ihan selvää on, että meillä on tapahtunut virhe tässä prosessissa. Meillä on kumppani, joka on tehnyt tätä 5G-markkinointia puolestamme ja ohjeistus tälle kumppanille ei ole ollut oikein. Siinä on ollut selkeästi virhe.

Miten laajasta kampanjasta on kyse ja onko sitä tehty muuallakin luvatta?

– Meidän täytyy selvittää onko näitä mennyt muillekin paikkakunnille kuin Hämeenlinnaan.

– Joka tapauksessa tämä kumppanimme käy nyt keräämässä nämä mainokset pois ja tämä meidän toimintamalli tarkastetaan kokonaisuudessaan.

Toimiiko tämä vastavuoroisesti myös niin, että kuka tahansa voisi käydä kiinnittämässä oman mainoksensa vaikka Telian telemastoon?

– Ei. Telia haluaa tietenkin noudattaa lakeja ja määräyksiä kaikessa markkinoinnissa.

Lähettääkö Hämeenlinna Telialle laskun näistä luvatta käytetyistä mainospaikoista, sähköasiantuntija Hannu Rastas?

– Meillä ehkä jatkuu keskustelu Telian kanssa tästä asiasta.

– Noin hieman humoristisesti voisi sanoa, että jos ihan jokaisesta luvattomasta mainoksesta saisimme maksun, palaisivat Hämeenlinnan katuvalot pitkään ilmaiseksi.

 

Hämeenlinnassa on Rastaan mukaan yhteensä noin 20 000 katuvalopylvästä.

Osassa niistä on ulkomainoksille tarkoitettuja kehikkoja, joita kaupunki vuokraa mainostajille maksua vastaan.

Kaikkia kaupungin omistamia pylväitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu mainosten alustoiksi jo kaupunkikuvan siistinä pitämisenkään takia.

Mainosten ja muiden ilmoitusten kiinnittäminen katuvalo-, sähkö- tai liikennemerkkipylväisiin vaatii aina luvan niiden omistajalta. HäSa

Menot