fbpx
Kanta-Häme

Porukan viides - ja viimeinen? - Ämyrock

Ohjelma tarkentuu kevään aikana! Kevät on kääntynyt kesäksi, mutta vielä tällä viikolla yllä oleva lupaus on koristanut Ämyrockin kotisivuja. Suomen perinteikkäin ilmaisrockfestivaali järjestetään tänä vuonna 2. heinäkuuta.

– Tosi kevyellä mennään. Vähän vaikuttaa siltä, että viimeistä viedään, kertoo Ämyrockin artistivastaava Teemu Vilmunen.

Ämy ry:n jäsenmäärä on viime vuosina hiipunut. Vilmusen mukaan sama pieni porukka on pyörittänyt Ämyrockia viimeiset viisi vuotta. Uuden veren puutteessa festaria uhkaa kaavoihin kangistuminen – jopa täydellinen kuihtuminen.

– Meitä on käytännössä viisi. Keski-ikä alkaa olla yli kolmekymmentä. Ei me ehditä. Jos ei yhtäkkiä löydy innokkaita tekijöitä, ollaan aika nalkissa, huokaa Vilmunen.

Alustuksen jälkeen ei ole suuri yllätys, ettei kesän 2016 Ämyrock eroa suuresti edeltäjistään. Kestäviä arvoja, ympäristön kunnioitusta ja myytävien tuotteiden eettisyyttä korostetaan edelleen. Jo kahtena vuonna järjestetyt deejiin rytmittämät tanssit raunioilla jatkuvat myös.

– Kettuki (valtakunnallinen kehitysvammaisten taidekeskus) rakentelee tänä kesänä kentälle vähän enemmän tekemistä. Tulee piirustus- ja väritysseinää.

Vilmunen on tyytyväinen jo tutuksi tulleisiin järjestelyihin, jotka ohjaavat alkoholista kiinnostuneet anniskelualueelle ja pusikoihin.

– Kun meillä on aidatut alueet, Ämyrockiin voi tuoda myös lapsia.

Mistä Vilmusella ei ole ollut pulaa, ovat halukkaat esiintyjät. Hän arvioi saavansa vuoden mittaan noin tuhat tarjousta sähköpostitse.

– Kuuntelen jokaista, mutta ihan kaikkiin en pysty vastaamaan, mistä olen pahoillani.

Yleensä ämyläiset alkavat järjestellä Kaupunginpuistoa festarikuntoon puolessa välissä viikkoa, mutta tänä vuonna tilannetta hankaloittaa se, että Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin ensi-ilta ajoittuu pari päivää ennen Ämyrockia.

– Meille jää perjantai aikaa kasata festari, mutta eiköhän se tästä. Kaverit saa yhdeksi päiväksi hommiin, kun ajan autolla ympäri kaupunki ja käyn hakemassa ne, nauraa Vilmunen. HÄSA

Menot