Kanta-Häme

Poskitango voittaa humpan

Hämeenlinnalaiset Satu Penttala ja Vesa Ukkonen tanssivat pronssia lavatangojen SM-kilpailuissa Seinäjoen Tangomarkkinoilla viime viikonloppuna.

Amatööritanssijoiden avoimiin kilpailuihin osallistui noin 50 paria, ja tasaväkisistä tangopareista ratkottiin voittajaa ylimääräisillä kappaleilla. Penttalalle ja Ukkoselle sijoitus oli hyvä saavutus, vaikka paremminkin on mennyt. Vuonna 2014 pari voitti myös lavatangon SM-kilpailun.

Miltä nyt tuntuu?

– Aina kun kilpailemme, lähdemme voittamaan mutta ei kolmas sija ole lainkaan huono. Olemme onnistuneet parantamaan omaa tanssiamme, mutta taso on noussut kovasti, Vesa ukkonen kertoo.

Kymmenisen vuotta tanssia harrastanut ja 3-4 vuotta kilpaillut pariskunta on voittanut kymmeniä pokaaleja. Tuoreimpia voittoja ovat muun muassa Lavatanssicupin voitto viime vuonna ja humpan SM vuonna 2014.

– Elämässä pitää olla haasteita. Olemme molemmat hyvin kilpailuhenkisiä, joten tämä on hienoa yhdessä tekemistä, Satu Penttala kertoo.

Parin omakotitalossa on myös oma huone, joka toimii harjoittelutilana. Kesäisin harjoitukset viedään kuitenkin pois kotoa.

– Kierrämme paljon tanssilavoja. Tiettyä tanssityyppiä treenaamme vain ennen kisoja.

Tango on Penttalan ja Ukkosen suosikki.

– Tangossa ei ole niinkään kyse teknisestä suorittamisesta, vaan siitä miten musiikkiin ja tunnelmaan pääsee sisälle. Humppakin on mukavaa, mutta teknisempää, Penttala kertoo.

– Kemioiden pitää tangossa kohdata, sillä se näkyy myös ulospäin, Ukkonen jatkaa.

Mieluiten pari tanssii vanhaa tangoa, kuten Unto Monosen sävellyksiä.

– Seinäjoella tuore tangokuningatar (Erika Vikman) lauloi tangoksi tehtyä Juicea finaalissa, mutta se ei ole oikein meidän juttumme, Ukkonen sanoo.

Yhteisen tekemisen ja itse kilpailemisen lisäksi tangossa paria viehättävät kilpakumppanit.

– Kisat ovat sosiaalisia tapahtumia, viikonlopun viettoa joissa vähän kilpaillaan. Kilpailuihin tulee tuttua väkeä ympäri Suomen ja Ruotsistakin. HÄSA