fbpx
Kanta-Häme

Possentien taloyhtiö valitti hovioikeuteen

Hämeenlinnan kaupunkia vastaan nostamansa vahingonkorvauskanteen käräjäoikeudessa hävinnyt Asunto-osakeyhtiö Hämeenlinnan Possentie 1 on valittanut tuomiosta Turun hovioikeuteen.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan taloyhtiön saatavat ovat vanhentuneet. Valituksen mukaan käräjäoikeudessa on tehty prosessivirhe.

Asuntoyhtiön näkemyksen mukaan tontin rakennusoikeuden pienentäminen aiheutti yhtiölle merkittävän menetyksen. Rakennusoikeutta pienennettiin vuonna 2002, jolloin kaupunki omisti rakennuksen. Siinä toimi aiemmin matkustajakoti Vanaja, ja rakennus oli määrätty suojeltavaksi. Rakennusoikeuden pienentäminen johtui suojelumääräyksestä.

Vasta tämän jälkeen talo myytiin urakoitsijalle, joka muutti sen asunnoiksi.

Asuntoyhtiö katsoo myös menettäneensä rahaa perimättömien yhtiövastikkeiden takia ja katsoo kaupungin tässä korvausvelvolliseksi.

Turun hovioikeuteen jättämässään valituksessa asuntoyhtiö vaatii käräjäoikeuden tuomion kumoamista sillä perusteella, että jutun pääkäsittelyssä käräjillä kaupunki olisi vedonnut seikkaan, jota ei ollut tuotu esiin valmisteluistunnossa.

Käräjäoikeuden tuomiossa on todettu, että prosessi on edennyt oikein ja kyseinen asia on ollut esillä jo valmisteluistunnossa. Valituksessa väitetään, ettei tämä vastaa käsittelyn todellista kulkua, eli tuomio olisi annettu väärin perustein ja lainvastaisesti.

Hämeenlinnan kaupungilla on vielä vajaat pari viikkoa aikaa esittää hovioikeudelle vastavalitus. (HäSa)

Menot