Kanta-Häme

Posti antoi potkut 181 henkilölle

Posti leikkaa työntekijöidensä määrää suunnittelemallaan tavalla erittäin rajusti. Työpaikkojen määrä vähenee 682:lla ja lisäksi 198 henkilöä osa-aikaistetaan.

Irtisanomisten määrä pieneni yt-neuvotteluissa merkittävästi. Kun Posti ilmoitti ennen yt-neuvotteluja henkilöstön vähentämistarpeeksi 860 henkilöä, potkut annetaan vain 181 henkilölle.

– Välttämättömät muutokset voidaan toteuttaa huomattavasti aiottua vähäisemmillä irtisanomisilla, mihin olemme erittäin tyytyväisiä, kertoo Postin henkilöstöpäällikkö Jaana Jokinen yhtiön tiedotteessa.

Irtisanomisten määrä jää huomattavasti henkilöstövähennystä pienemmäksi, koska osa vähennyksistä saadaan Uusi polku -tukiohjelmalla, vapaaehtoisilla järjestelyillä ja eläkejärjestelyillä.

Postin yt-neuvottelut henkilöstön kanssa päättyivät keskiviikkona. Posti kuitenkin tiedotti irtisanomisista vasta torstaina, kun se oli kertonut ratkaisuistaan henkilöstölle.

Yt-neuvottelut jatkuvat vielä Kaakkois-Suomen alueella, jossa testataan uutta jakeluterminaalia ja toimintamallia. Siellä neuvotellaan 95 työntekijän vähennyksistä, joista Posti uskoo voivansa hoitaa vapaaehtoisin järjestelyin puolet. Irtisanottavien postilaisten määrä kasvaa siten yli 200:n.

Posti perustelee henkilöstön rajua vähentämistä postin määrän vähentymisellä ja yrityksen liikevaihdon pudotuksella. Postin määrä väheni kappaleissa 102 miljoonalla viime vuonna. Se on 8 prosenttia kaikesta postista. Postin tulot vähenivät 75 miljoonalla eurolla.

Posti arvioi, että ilman toiminnan tehostamista ja muita korjaavia toimia sen tulos putoaa merkittävästi tappiolle.

Postin työntekijöiden ammattiliitto, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, on arvostellut kärkevästi henkilöstövähennyksiä. PAU epäilee, että posti ei kulje leikkausten jälkeen.

– Minä, PAU ja henkilöstö olemme sitä mieltä, että tämän jälkeen posti ei tule perille, PAU:n jakeluhenkilöstön hämeenlinnalainen pääluottamusmies Juha Torvinen sanoo.

Postin henkilöstö on vedonnut siihen, että edellisten yt-neuvottelujen ja vähennysten jälkeen Posti joutui kutsumaan irtisanottuja työntekijöitä takaisin. Irtisanomiset tehtiin tuolloin pääosin niin sanotussa sisääntulojärjestyksessä eli nuorimmat työntekijät menettivät työnsä.

– Vähennyksiä ei nyt tehdä yhtä suurina kaikissa paikoissa. Leikkaus on suurin siellä, missä toiminnan vähennyskin on suurin, Torvinen kertoo.

Torvisen mukaan työntekijät voivat vain paheksua Postin henkilöstöpolitiikkaa, koska PAU:lla on voimassa oleva työrauhavelvoite.

– Postin nykyinen henkilöstöpolitiikka on todella syvältä. Sillä ei menestytä Paras työnantaja -kilpailussa, kuten Postilla on tavoitteena.

Torvinen epäilee, että jonkun on tarkoitus ajaa koko Postin toiminta alas.

– Postista jäisi vain sateenvarjo, jonka alla aivan muut hoitaisivat jakelua.

Postilla oli vuodenvaihteessa kaikkiaan vajaa 22 000 työntekijää. Yt-neuvottelujen piirissä oli noin 7 600 vakituista työntekijää. HäSa