Kanta-Häme

Postiasiat hoidetaan nyt eräliikkeessä

Paketit liikkuvat ja postimerkit käyvät kaupaksi vanhassa tutussa osoitteessa Hätilässä. Itellan Postin tunnuksen rinnalle ilmestyvät lähiaikoina Erämaailman nimikilvet. Ovi aukesi maanantaina jo samalla nykäisyllä niin postin asiamiespisteeseen kuin eränkävijöiden varusteita myyvään erikoisliikkeeseen.

– Perjantaina postin ovet suljettiin kello 17 ja Itella aloitti uuden postin palvelutiskin rakentamisen. Eräliikkeen tavaroita on muutettu uuteen tilaan viikonvaihteessa ja samalla poistettu pari väliseinää, kertoo yrittäjä Jukka Niemi.

Alkuun ollaan remontin keskellä

Tällä viikolla liikettä laitetaan kovalla tohinalla kuntoon, mutta posti ja eräkauppa palvelevat asiakkaita remontin keskellä. Postin palvelut jatkuivat maanantaiaamuna katkotta, kun ovet aukaistiin kello 10. Eräliike viettää avajaisviikkoa ensi viikolla.

Asiakkaille yrittäjä Anu Niemen pyörittämä postitoiminta on ilouutinen. Posti pysyi tutulla paikalla, jossa se on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Nyt postiin voi poiketa arkipäivien lisäksi myös lauantaisin kello 9 ja 14 välillä.

Lähes päivittäin Hätilän postiin firman kirjeitä tuova Arja Markus on huokaissut helpotuksesta, kun posti saatiin pitää paikallaan. Hän kertoo pelänneensä, että kirjeet joutuu viemään kauas.

Myös Sairiossa asuva Riitta Rehunen on tyytyväinen uuteen järjestelyyn. Ahkerana kirjeenkirjoittajana hän tuo kirjeitään postiin punnittavaksi, että saa riittävät merkit kuoreen.

– Kyllähän se oli selvää, että tänne joku yrittäjä saadaan. Aivan samalla tavallahan Parolassakin postiasiat hoituvat Valintatalossa käydessä, hän sanoo.

Pelkkä smartpostin itsepalvelulla toimiva luukkupiste ei riitä postin asiakkaille, sillä postista saadaan postimerkit ja hoidetaan kirjeliikenne pakettien lisäksi.

Eräkauppa muutti Hätilään

Erämaailma muutti Raatihuoneenkadulta Hätilään, jossa liike sai entistä väljemmät tilat ja asiakkaille on tarjolla runsaasti ilmaista paikoitustilaa. Kaupungin keskustassa paikoitus on maksullista ja tyhjiä paikkoja on vaikea löytää.

Postin palvelutiskille ja toiminnalle on eräliikkeen yhteydessä varattu 380 neliömetrin tiloista kolmannes. Postia hoitaa kaksi työntekijää ja eräliikettä kolme. Jukka Niemen vaimo Anu Niemi vastaa postin palveluista.

Päätös Hätilän postitoimiston lopettamisesta tehtiin jo vuonna 2011, jolloin Itella Posti päätti ulkoistaa 22 postia asiamiesposteiksi ja lakkauttaa 14 kokonaan. Sopivan yrittäjän löytäminen vetämään Hätilän asiamiespostia kesti. Itella haki yritystä, jonka tilat ja parkkipaikka sopivat postissa asiointiin. (HäSa)