Kanta-Häme

Postikorttimaisemia ilman luntakin

Hawu-Joulun järjestäjät eivät lupaa lauantaiksi hankia, korkeita nietoksia, mutta postikorttimaisemat ovat muuten kohdallaan Hauhon kirkonkylässä.

Järjestäjien saaman palautteen mukaan Hawu-Joulu on monelle kävijälle juuri se tapahtuma, josta alkaa valmistautuminen ja laskeutuminen jouluun.

Perinteiset Rouwasväen joulumarkkinat avaa Suojamäen talolla (Hauhontie 27) pikku soittimineen Tuittulan Ukuleleorkesteri 12.12. klo 9.

Suojamäen joulumarkkinoilla tarjolla on ennen kaikkea kädentaitajien ja kotileipureiden tuotteita.

Historialle voi raaputtaa rahaa Kutukujan ja Eskonraitin kulmauksessa Yli-Helanderin talossa, jossa Rouwis myy juuri kyseisestä paikasta kuva-aiheensa saaneita jääskraboja, taitettavia kortteja ja postimerkkejä.

Näistä saatu tuotto ohjataan Hauhon pitäjänhistorian 3. osan julkaisuhankkeeseen.

Vanharaitti 9 on osoitteena Pienellä Joulukaupalla. Samaa raittia hieman kirkon suuntaan, numerossa 15 on Mustikkatalo, jonka pihamaalla kotiseutuyhdistys Hauho-Seura ja LC Hauho myyvät tuotteitaan.

Seurakuntatalolla on partiolaisten ja seurakunnan lähetystyön perinteiset myyjäiset. Hauhotalollakin on myyjäiset ja kylän yritykset ovat mukana tapahtumassa omine tarjouksineen.

Musiikillisia terveisiä tapahtumaan tuo Hauhon naislaulajat Prima Voce, joka poikkeaa Suojamäen talossa klo 10.30, Mikonheikissä klo 10.50, seurakuntatalolla klo 11.10 ja Hauhotalossa klo 11.30.

Jouluisen tapahtuman huipentaa Hauhon kirkossa klo 14 alkava Lasten kauneimmat joululaulut.