Kanta-Häme

Postilaatikoita ryhmitellään

Posti jatkaa postilaatikoiden uudelleen sijoittelua. Toukokuussa laatikoita ryhmitellään Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Hämeenlinnassa muutokset koskevat Sampo 2:ta, Sampo 3:a ja Rääpiälää. Näillä alueilla ryhmitellään 400 laatikkoa uudelleen.

Hattulassa ryhmittely koskee Pappilanniemeä, Kettumäkeä ja Pinomäenraittia. Ryhmiteltäviä postilaatikoita on noin 160.

Posti on neuvotellut ryhmittelyn toteutuksesta Hattulan kunnan ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Posti on myös lähettänyt tiedotteen niille asiakkaille, joita ryhmittely koskee.

Laatikoiden sijoittelussa otetaan huomion tien kunnossa- ja puhtaanapito sekä liikenne- ja työturvallisuus. Postin noutomatka muuttuu ryhmittelyn takia yleensä vain muutamilla metreillä.

Uudistus helpottaa postin jakelutyötä. Vähemmät pysähdykset vaikuttavat jakeluautojen polttoaineen kulutukseen ja pakokaasupäästöihin. Posti pyrkii myös hallitsemaan jakelukustannuksiaan.

Asiakkaalla on mahdollisuus sopia maksullisesta jakelusta tai mahdolliseen henkilökohtaiseen erityistarpeeseen perustuvasta jakelusta. Tällainen erityistarve voi olla pysyvä liikuntaesteisyys tai vähintään 75 vuoden ikä.

Palvelut tilataan Postin asiakaspalvelusta netin kautta, sähköpostitse (asiakaspalvelu@posti.com) tai puhelimitse numerosta 0200 71000. HÄSA

Päivän lehti

2.4.2020