Kanta-Häme Hämeenlinna

Lukijan aihe: Postilakko ei ole kasannut postivuorta esimerkiksi Kantolan jakelukeskukseen

Postilakko ei ole kasannut postivuorta esimerkiksi Kantolassa olevaan jakelukeskukseen.
Postilla on jakelukeskus myös Hämeenlinnassa Kantolassa. Keskiviikkona jakelukeskuksessa oli rauhallista. Kuva: Esko Tuovinen
Postilla on jakelukeskus myös Hämeenlinnassa Kantolassa. Keskiviikkona jakelukeskuksessa oli rauhallista. Kuva: Esko Tuovinen

Lakon aikana lähetettyjä kirjeitä ja postijakelun normalisoitumista ei kannata jäädä aina odottelemaan.

Esimerkiksi Panssariprikaati toivoo, että tammikuussa palveluksensa aloittavat nuoret kävisivät oma-aloitteisesti prikaatin verkkosivuilla ja vastaisivat siellä olevaan kyselyyn sähköisesti.

Tavallisesti tulevat alokkaat ovat saaneet ennen palvelustaan postia, mistä selviää muun muassa tuleva palveluspaikka.

 

Postin poikkeustilanteiden johtajan Jarmo Ainasojan mukaan lakon aikana lähetetty kirjeposti odottaa tällä hetkellä 250 jakelutoimipaikassa lakon loppumista.

Ainasoja kuvailee tilannetta olosuhteisiin nähden hyväksi, mutta lakon pitkittyessä se hankaloituu.

Paketit on saatu toimitettua kohtalaisesti pakettiautomaatteihin ja myymälöihin. Paperiposti aiheuttaa eniten hankaluuksia.

– Me emme varastoi. Toistakymmentä jakelutoimipaikkaa lähinnä pääkaupunkiseudulla ei ota enää vastaan postia, sillä ne halutaan pitää vielä toimintakuntoisina. Tällä hetkellä niissä mahtuu vielä työskentelemään, Ainasoja korostaa.

Postilla on jakelukeskus myös Hämeenlinnassa Kantolassa. Eniten hankaluuksia on Ainasojan mielestä ollut pääkaupunkiseudulla.

 

Postin tilannetta on helpottanut se, että suomalaiset ovat lähettäneet postia lakon aikana normaalia vähemmän. Myös osoitteetonta mainospostia on lähtenyt vähän.

– Ilmeisesti ihmiset ovat olleet tietoisia hankalasta tilanteesta, Ainasoja sanoo.

Ainasojan mukaan pakettiposti on toiminut normaalisti, vaikka kirjeet ovatkin viivästyneet jopa viikkoja. Osa kirjeistä on saatu jo jaettua, mutta on mahdollista, että suma saadaan purettua vasta ensi vuoden alussa.

 

Joulusta Ainasojalla on varma mielipide: se tulee ja se saadaan hoidetuksi niin kuin aina aikaisemminkin. Joulukortit ja -paketit jaetaan ajoissa, vaikka muu posti viivästyisikin.

– Joulu on minulle kuin muillekin suomalaisille vuoden tärkein juhla. Se pitää hoitaa aina kunnialla, vaikka mikä olisi, Ainasoja sanoo. HäSa

Paperilaskujen eräpäivät myöhäisemmiksi

Hämeenlinnan kaupungin lähettämien laskujen maksuaikoja pidennetään, koska paperilaskujen jakelu viivästyy. Myös verkkolaskuilla ja e-laskuilla on pidennetyt eräpäivät.

Lokakuun koti- ja asumispalveluiden sekä vanhainkotilaskujen normaali eräpäivä 30.11. on siirretty erääntyväksi 18.12.

Kaupungille osoitetun kirjepostin voi toimittaa kirjasto-palvelupisteisiin sekä Palvelupiste Kastelliin niiden aukioloaikoina.

Osa linja-autovuoroista voidaan jättää ajamatta AKT:n tukitoimien takia.

Postin lakko viivästyttää myös kaupunginkirjaston lähettämiä varausten saapumisilmoituksia ja eräpäivämuistutuksia.

7.11. jälkeen päivätyt terveyspalveluiden asiakaslaskut viivästyvät. Niiden eräpäiväksi on merkitty 27.12.

Myös varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asiakasmaksut voivat viivästyä. Lokakuun asiakasmaksujen eräpäivää siirretään kahdella viikolla.